Ce este CARDIO-RM?

   Rezonanța magnetică (RM) cardiovasculară este cea mai avansată metodă imagistică de evaluare a funcției inimii. La Emerald, investigația este realizată de o echipă format dintr-un medic radiolog cu experiență și un medic cardiolog specializat în RM cardiovasculară, în timpul acesteia fiind preluate peste 1500 de imagini de pe inimă, cu ajutorul unui aparat de ultimă generație, mai rapid, mai precis și mai silențios.
  Rezonanţa magnetică este o scanare nedureroasă și inofensivă, ce ne permite să privim în interiorul corpului fără utilizarea razelor X. Cu ajutorul unui magnet şi a undelor radio obţinem imagini detaliate, de foarte bună calitate cu privire la structura şi funcţia inimii dumneavoastră.
    Este indicată în cazul următoarelor patologii: Boală cardiacă ischemică, Infarct miocardic acut, Cardiopatie ischemică, Angină pectorală, Stenturi coronariene, Bypass aorto-coronarian, Insuficiență cardiacă, Cardiomiopatie hipertrofică, Miocardită, Fibroză miocardică, Cardiomiopatie dilatativă, Displazie aritmogenă de ventricul drept, Bloc de ramură stângă, Extrasistole ventriculare, Aritmii ventriculare, Resincronizare cardiacă, CRT, Talasemie, Hemocromatoză, Amiloidoză, Boala Fabry, Regurgitare aortică, Insuficiență aortică.
    În centrul nostru se efectuează rezonanță magnetică cardiacă de stres, o investigație nouă în Romania, dar foarte utilizată în celelalte țări europene, dedicată unor patologii speciale, cum ar fi: Boală cardiacă ischemică, Infarct miocardic acut, Cardiopatie ischemică, Angină pectorală, Stenturi coronariene, Bypass aorto-coronarian.
irm
010918_302

DR. RĂZVAN-ALEXANDRU CAPȘA  si DR. SEBASTIAN ONCIUL

    Cine realizează investigația?

   În Centrul Medical Emerald, fiecare examinare Cardio-RM se efectuează în prezența unei echipei medicale.  Aceasta este formată din doctorul Răzvan Capșa – medic primar radiologie și imagistică medicală, cu experiență de peste 15 ani în imagistică cardiovasculară, doctorul Radu Nicolaescu – radiolog specializat în RM, având un interes special pentru bolile cardiace congenitale și doctorul Sebastian Onciul, cardiolog imagist pregătit în Marea Britanie în domeniul Cardio-RM, co-editor al Ghidului de Rezonanță Magnetică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie și al  Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară (ESC/EACVI).

   În ultimul an, au fost realizate în această formulă în Centrul Medical Emerald peste 600 de investigații Cardio-RM. Fiind primul centru din România care a realizat Cardio-RM de stres, echipa noastră are atât experiența necesară, cât și aparatura RM de ultimă generație, pentru a realiza cele mai clare și bine documentate examinări Cardio-RM.
   În plus, echipa medicală conlucrează cu personalul medical auxiliar pentru ca pacienții să Afle toate detaliile referitoare la investigație în momentul efectuării programării, să Înțeleagă implicațiile și rezultatele oferite de echipa medicală într-o întrevedere cu pacientul la finalul examinării, dar și să Aleagă cea mai bună variantă de tratament, acolo unde este cazul.
   Echipa de asistenți și de pregătire a pacienților pentru investigație conlucrează pentru a oferi o experiență completă pacienților care efectuează la Emerald CARDIO-RM.

DR. RĂZVAN-ALEXANDRU CAPȘA

Medic primar radiologie – imagistică medicală

   Dr. Razvan Alexandru Capsa este șef de lucrări la UMF Carol Davila, membru al Comitetului Național al Societății Române de Radiologie și Imagistică medicală (SRIM), membru al Societății Franceze de Radiologie (SFR), membru fondator și în exercițiu al Consiliului Director al Societății de Rezonanță Magnetică în Medicină din România (SRMMR), membru asociat al Societății Române de Cardiologie (SRC).

DR. SEBASTIAN ONCIUL

Medic specialist cardiolog, cu certificare europeană nivel 3 în rezonanță magnetică cardiovasculară

   Asistent universitar al UMF Carol Davila, dr. Sebastian Onciul  este specializat în diagnosticul imagistic non-invaziv al bolilor cardiovasculare. A primit bursa Societățatii Europene de Cardiologie pentru a se pregăti timp de un an în Marea Britanie în domeniul Rezonanței Magnetice Cadiovasculare. Este membru al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și co-editor al Ghidului de buzunar pentru Rezonanța Magnetică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie (ESC) /Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară (EACVI).

DR. RADU NICOLAESCU

Medic specialist radiologie

   Medic specialist radiologie, specializat în cardio-RM, mai ales în partea de preluarea imaginilor și cu un interes special pentru bolile cardiace congenitale.

Cum arată imaginile preluate?

4.2
4.2
4.2
4.2

   Diferența EMERALD

   În 2019, echipa Emerald a dezvoltat un soft special dedicat relației cu medicii cardiologi, pentru ca aceștia să aibă acces în timp real la imaginile și rezultatele pacienților ce au efectuat Cardio-RM, disponibil gratuit pentru orice clinician. Astfel, există o permanentă comunicare între echipa noastră și medicii cardiologi trimițători, oferindu-se acum și un instrument tehnic online care să faciliteze accesul rapid la informațiile obținute din investigația Cardio-RM.

   De asemenea, activitatea științifică a echipei noastre medicale, dar și implicarea în diverse studii clinice dedicate pacienților ce au nevoie de Cardio-RM, naționale și internaționale, certifică nivelul cel mai înalt la care se realizează această investigație în Centrul Medical Emerald.
   Cu o experiență bogată și o recunoaștere la nivelul comunității de medici cardiologi din România, dar și cu o prezență la numeroase congrese științifice de cardiologie și imagistică, realizarea acestor investigații la Emerald vă garantează un rezultat pe care cardiologii ce v-au solicitat această investigație se pot baza în luarea următoarelor decizii de tratament sau intervenționale.
   Un tur virtual al camerei în care se defășoară investigația poate fi văzut AICI.

PRECIZARE (FAQ):

RMN cardiac = IRM cardiac = CARDIO- RM = RMN de inimă = RMN cardiovascular = RM cord = RMN cord, însă formula corectă medical este IRM cardiac sau CARDIO-RM.

 

Centrul Medical Emerald a fost acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie şi este, astfel, primul şi singurul laborator de rezonanţă magnetică cardiovasculară din Sud-Estul Europei care primeşte această recunoaştere.

Acreditarea oferă Centrului Medical Emerald posibilitatea de a desfășura proiecte de cercetare și studii clinice, precum și desfășurarea unor stagii de pregătire în colaborare cu Societatea Europeană de Cardiologie.

Articol despre reușita centrului nostru aici.

×

Cum a fost experiența pe site?

Lăsați-ne un review pe Facebook

Lăsați-ne un testimonial