Specialiștii consideră migrena a treia boală ca prevalență (numărul total de cazuri) și prima cauză de dizabilitate din lume la persoanele sub 50 de ani. Se estimează că, după adolescență, raportul dintre femeile și bărbații care suferă de migrene este de aproximativ 3: 1. Citește tot articolul aici.
Frecvența maximă a migrenelor se înregistrează la persoanele cu vârste între 25 și 55 de ani. După vârsta de 55 de ani, frecvența atacurilor scade. Se pare însă că predispoziția genetică joacă un rol important, deoarece există un istoric familial puternic de migrenă la pacienții cu această tulburare.
Migrenele sunt de obicei asociate cu sensibilitate la sunet, lumină și mirosuri și pot fi însoțite de greață sau vărsături. Acest tip de dureri de cap implică adesea numai o parte a capului, dar în unele cazuri, pacienții pot avea dureri bilaterale sau pe ambele părți. Durerea este adesea descrisă ca fiind pulsând sau lovind și poate fi agravată de efort fizic. Printre factorii care pot declanșa sau pot agrava migrenele se numără: alcoolul, anumite alimente (brânzeturi, alimente cu monoglutamat de sodiu, cafea, ciocolată), stresul, foamea, oboseala accentuată, menstruația, folosirea contraceptivelor orale, somnul insuficient, exercițiile fizice prea intense și schimbările meteorologice.
Citește tot articolul aici.