Inima, organul cheie, trebuie testată la medicul cardiolog pentru a ne asigura de sănătatea ei. Iată ce teste sunt cele mai populare în cabinetele cardiologilor. Dr. Oana Gheorghe-Fronea, medic specialist cardiolog ne dă informaţii preţioase. Citește tot interviul acordat pentru Ce se întâmplă, doctore? aici.
Teste pentru inimă – Ecocardiografia transtoracică
Cel mai des pacienţilor care ajung într-un cabinet de cardiologie li se recomandă o evaluare suplimentară care poartă numele de ecocardiografia transtoracică. Ce rol are? ”Prin ecografia transtoracică medicul cardiolog evaluează cordul din punct de vedere al dimensiunilor sale, al performanţei sale ca pompă (inima poate fi asemuită unei pompe care asigură circulaţia de sânge), al stării de funcţionare a valvelor sale. De asemenea, se are în vedere şi evaluarea principalelor vase de sânge ce pornesc din inimă – artera aortă (prin care sângele oxigenat este trimis de inimă către întreg organismul) şi respectiv artera pulmonară (prin care sângele întors de la organe sărac în oxigen şi bogat în CO2 este trimis către plămâni pentru a fi din nou oxigenat). În plus se evaluează şi sacul pericardic în care inima este ”ancorată” în toracele nostru,” explică dr. Oana Gheorghe-Fronea, medic specialist cardiolog.[:ro]Inima, organul cheie, trebuie testată la medicul cardiolog pentru a ne asigura de sănătatea ei. Iată ce teste sunt cele mai populare în cabinetele cardiologilor. Dr. Oana Gheorghe-Fronea, medic specialist cardiolog ne dă informaţii preţioase. Citește tot interviul acordat pentru Ce se întâmplă, doctore? aici.
Teste pentru inimă – Ecocardiografia transtoracică
Cel mai des pacienţilor care ajung într-un cabinet de cardiologie li se recomandă o evaluare suplimentară care poartă numele de ecocardiografia transtoracică. Ce rol are? ”Prin ecografia transtoracică medicul cardiolog evaluează cordul din punct de vedere al dimensiunilor sale, al performanţei sale ca pompă (inima poate fi asemuită unei pompe care asigură circulaţia de sânge), al stării de funcţionare a valvelor sale. De asemenea, se are în vedere şi evaluarea principalelor vase de sânge ce pornesc din inimă – artera aortă (prin care sângele oxigenat este trimis de inimă către întreg organismul) şi respectiv artera pulmonară (prin care sângele întors de la organe sărac în oxigen şi bogat în CO2 este trimis către plămâni pentru a fi din nou oxigenat). În plus se evaluează şi sacul pericardic în care inima este ”ancorată” în toracele nostru,” explică dr. Oana Gheorghe-Fronea, medic specialist cardiolog.
Citește tot interviul acordat pentru Ce se întâmplă, doctore? aici.