BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută
Close this search box.

Gama de investigații CT la Emerald

Din luna noiembrie, în cadrul Emerald pot fi efectuate investigații CT cu o echipă medicală dedicată și un aparat de ultimă generație, ce folosește minimul de radiație, rapiditate și claritatea imaginilor și un confort sporit pentru fiecare pacient. Tarife și lista completă de investigații CT aici.

Aparatul GE Revolution EVO permite scanarea rapidă, cu reconstrucția imaginilor pentru o vizualizare de înaltă precizie a structurilor cardiace (artere coronare, mușchi cardiac, aorta, artere de membre inferioare, artere carotide). Echipamentul CT are un sistem performant de reducere a dozei de iradiere până la minimul posibil,  care permite evaluarea pacienților la intervale scurte de timp (situație necesară în cazul neoplaziilor).

Angio-CT-ul coronarian este investigația care completează paleta de metode avansate de diagnostic cardiovascular, alături de RM cardiac, RM cardiac de stres și ecografia cardiacă. Examinarea este una non-invazivă și reprezintă o alternativă la coronarografia clasică, fiind o investigație diagnostică, prin aceasta evidențiindu-se placile de aterom de la nivelul arterelor coronare, tipul de placi (moi, calcificate, mixte). Deasemenea, se pot detecta anomaliile coronariene, se poate evalua patența ramurilor de bypass si a stent-urilor, morfologia si funcția valvelor cardiace, funcționalitatea miocardului și gradul de perfuzie al acestuia. Mai multe despre investigație aici.

Examinarea prin tomografie computerizata (CT) este neinvaziva, se realizeaza in conditii de siguranta, ofera o privire detaliata a capului, abdomenului sau membrelor si informatii asupra vaselor sanguine si oaselor si poate realiza imagini ale organelor, precum ficatul, pancreasul, intestinul, rinichii, glandele suprarenale, plamanii si inima.

Tipuri de examinări

  • Examinarea CT a capului este utilizata pentru a evalua diferitele structuri ale creierului pentru a cauta o masa tumorala, un accident vascular cerebral, o zona de sangerare sau o anomalie a vaselor de sange si pentru a vedea craniul. Examinarea CT a gatului verifica tesuturile moi ale gatului si este frecvent utilizata pentru a studia un nodul sau o masa tumorala din gat sau ganglioni limfatici mariti si glande marite.
  • Examinarea CT abdominala si pelvina se utilizeaza pentru organele abdominale si pelvine (cum ar fi ficatul, splina, rinichii, pancreasul si glandele suprarenale) si tractul gastrointestinal. Pentru a verifica cauza unei dureri si, uneori, pentru a urmari o anomalie descoperita in alt test, cum ar fi o ecografie.
  • Examinarea CT a sinusurilor este utilizata atat pentru diagnosticul bolilor sinusurilor, cat si pentru a detecta o ingustare sau obstructie a sinusurilor.
  • Examinarea CT a coloanei vertebrale este cel mai frecvent utilizata pentru a detecta o hernie de disc sau ingustarea canalului spinal (stenoza spinarii), la persoanele cu dureri de gat, brate, spate si picioare. Aceasta este, de asemenea, utilizata pentru a detecta o fractura sau la nivelul coloanei vertebrale.
  • Examinarea CT a membrelor se utilizeaza pentru probleme ale bratelor, picioarelor, umerilor, coatelor, articulatiei pumnului, mainilor, soldurilor, genunchilor, gleznelor sau picioarelor.

Pregatirea pacientului pentru tomografie computerizata (CT)

Anterior investigatiei trebuie sa informati medicul daca:

  • ati avut episoade alergice la substanta de contrast iodata
  • aveti probleme ale tiroidei (administrarea contrastului la hipertiroidieni poate cauza crize tireotoxice, iar la cei care urmeaza tratament cu iod radioactiv ineficientizeaza tratamentul prin blocarea tiroidei);
  • sunteti insarcinata;
  • aveti eventuale probleme cardiace cum ar fi insuficienta cardiaca;
  • v-a fost administrat bariu pentru o radiografie;
  • prezenta unor obiecte metalice in regiunea examinata precum cercei ori proteze dentare pot afecta imaginea si se impune indepartarea lor.