BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

021 9814

Solicită o programare

Endocrinologie

Endocrinologie, Diabet şi Nutriţie

Din  dorința de a extinde conceptul de abordare multidisciplinară a afecțiunilor inimii și creierului, cu aceeași centrare pe pacient, utilizând infrastructura clinică, imagistică și genetică, Centrul Medical Emerald lansează primul centru de excelență în tratarea afecțiunilor hipofizei și glandelor suprarenale, alături de o echipă de elită în endocrinologie, sub coordonarea prof. Dr. Constantine Stratakis (SUA) și cu implicarea,  dr. Mariana Costache și Dr. Maria Christina Ungureanu. Abordarea cazurilor este una multidisciplinară, de tip board medical, fiecare caz fiind analizat de către medicul endocrinolog cu ajutorul echipei de geneticieni și imagiști, dar și a altor specialități conexe. Evaluarea inițială a dosarului pacientului va fi realizată de dr. Maria Christina Ungureanu, urmând ca săptămânal să existe întâlniri de echipă cu prof. Dr. Constantine Stratakis și Dr. Mariana Costache pentru oferirea unor diagnostice și recomandări la standarde internaționale.

Endocrinologia se ocupă de diagnosticul si tratamentul bolilor sistemului endocrin și își desfășoară activitatea prin intermediul unor substante numite hormoni. Acestia sunt secretati de diferite glande sau tesuturi din organism (tiroidă, paratiroide, suprarenale, pancreas, hipotalamus, ovare, testicule și timus, epifiză, hipofiză), cu efecte extrem de variate și importante pentru sanatate.

În Emerald se realizează ecografie de tiroidă și o serie de teste de laborator pentru diagnosticul afecțiunilor endocrine.

Simptomele cauzate atunci când acești hormoni sunt în exces pot fi: transpiratie, hipertensiune arterială, tahicardie (frecventa cardiaca crescuta), osteoporoza, litiaza renala, urinare frecventa, diabet zaharat, cresterea greutatii, indesirea parului de pe corp, probleme ale ciclului menstrual la femei, iar atunci când hormonii nu sunt suficient secretați,  apare tensiune arteriala scazuta (hipotensiune), bradicardie (frecventa cardiaca scazuta), cresterea volumului de urina, deshidratare, scadere in greutate, oboseala, dureri musculare, greata, diaree, bronzarea tegumentelor.

icon_doctori.png

MEDICI DEDICAȚI

nevoilor tale 

icon_specializari.png

GRIJĂ ȘI ATENȚIE

din partea noastră

icon_pacienti.png

PACIENȚI MULȚUMIȚI

de serviciile noastre

Echipa Medicală

Medic primar Endocrinologie