BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

021 9814

Solicită o programare

Imagistică medicală CT și RMN

Departament de Imagistică CT și IRM

În cadrul Centrului Medical Emerald pot fi efectuate o serie de investigații cu metode avansate de diagnostic prin rezonanță magnetică (IRM/RMN) și prin tomografie computerizată (CT). Investigațiile sunt realizate cu aparate de ultimă generație ce permit efectuarea mai rapidă și mai silențioasă și oferă imagini extrem de clare, existând supraspecializări ale echipei medicale în imagistică cardiacă (Cardio-RM, Cardio-RM de stres și Angio-CT coronarian), imagistică cerebrală avansată, imagistică musculo-scheletală și imagistică pediatrică (RMN +6 ani, fără sedare). Investigațiile sunt realizate în echipă, radiolog-cardiolog/neurolog-tehnician-asistentă, ce asigură o calitate a imaginilor, cu protocol personalizat pentru fiecare pacient și o acuratețe a rezultatelor la cel mai înalt nivel, acestea fiind oferite în timp record.

Echipa de imagiști din Emerald este una supra-specializată – patologiile neurologice, cardiovasculare, gastro, pediatrice, musculoscheletale etc având fiecare câte un medic dedicat cu multă experiență în arii specific ale imagisticii. Mai mult, chiar și în cadrul unui singur organ – cordul de exemplu – există echipe dedicate pentru Angio-CT, Cardio-RM, Cardio-RM congenital, Cardio-RM de stres, fiecare cardiolog/radiolog realizând în centrul nostru doar o gamă restrânsă de investigații, în care sunt supra-specializați.

Aparatul IRM folosit este Simens Vida 1.5 Tesla, de generație 2022 iar Aparatul CT este Siemens GO Top,  generație 2022 și permite scanarea rapidă, cu un sistem performant de reducere a dozei de iradiere până la minimul posibil, care permite evaluarea pacienților la intervale scurte de timp (situație necesară în cazul neoplaziilor).

Pe lângă procesul personalizat de adaptare a protocoalelor de scanare, echipa de imagistică folosește o serie de soft-uri inovative de post-procesare a imaginilor – bazate pe inteligență artificială pentru o interpretare mai amănunțită și un diagnostic mai acurat.

De exemplu, pacienții care efectuează RM cerebral cu suspiciune de boală neurodegenerative își pot urmări evoluția datorită cuantificării exacte a materiei cenușii. Mai multe detalii aici.

De cele mai multe ori, pacienții primesc rezultatele pe loc sau în timp record, în funcție de complexitatea și gradul de urgență al acestuia. Imagistica poate fi eliberată digital, iar pacientul poate accesa online oricând contul de pacient pentru descărcarea imaginilor.

icon_doctori.png

MEDICI DEDICAȚI

nevoilor tale 

icon_specializari.png

GRIJĂ ȘI ATENȚIE

din partea noastră

icon_pacienti.png

PACIENȚI MULȚUMIȚI

de serviciile noastre

Echipa Medicală

IRM CT

Medic primar Radiologie și Imagistică Medicală / Competențe ultrasonografie generală, RM/CT

IRM CT

Medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală / Competențe ultrasonografie generală, RM/CT

IRM CT

Medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală / Competențe ultrasonografie generală, RM/CT