pacientul-in-centru

Pacientul în centru

De ce să ne alegeți

Centrul medical Emerald oferă consultații medicale de specialitate și investigații IRM acoperind o gamă largă de afecțiuni din domeniile cardiologiei și neurologiei.

Alături de un diagnostic clinic de calitate oferit de specialiști cardiologi, neurologi și radiologi, pacienții ce se adresează centrului Emerald beneficiază de proceduri medicale dedicate (test de efort, Holter ECG și tensional, evaluarea rigidității arteriale, ecografie cardiacă și vasculară Doppler etc.), precum și de investigații IRM neurologice, vasculare și de cord la cele mai înalte standarde disponibile actualmente.

Examenele IRM sunt realizate pe un aparat nou, de ultimă generație, special echipat pentru a oferi totalitatea opțiunilor în explorările cardio-vasculare și neurologice (cerebrale și de coloană vertebrală).

btf

Ce ne face diferiți

Pentru că pacienții reprezintă rațiunea noastră de a fi, le oferim îngrijiri personalizate, atât timp cât este nevoie. Obiectivul nostru este să le adresăm toate serviciile medicale necesare: consultații, investigații, stabilirea tratamentului ori, după caz, trimiterea către alte specialități.

Pregătirea pentru vizita în centru

Pentru o bună desfășurare a consultației, vă rugăm ca la sosirea în Centrul Emerald să aveți la dumneavoastră următoarele:
 • Carte de identitate/Buletin de identitate;
 • Recomandarea pentru consultație/bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră specialist sau de la medicul de familie.

Documente și informații specifice fiecărei specialități

Neurologie

 • Rezultatele analizelor medicale efectuate anterior, investigații imagistice (IRM, CT, RX, ecografii etc.), consultații sau evaluări medicale anterioare, tratamente curente sau anterioare.

Cardiologie

 • Rezultatele analizelor medicale efectuate anterior, rezultate de investigații (ecografii de cord, electrocardiograma anterioară – ECG), scrisori medicale, schema de tratament medicamentos.
 • Dacă aveți diabet, puteți să consumați puține alimente sau ceai îndulcit conform indicațiilor medicului dumneavoastră curant.

IRM

 • Rezultate și imagini (preferabil CD sau în absența acestora filme radiologice) de la ecografii, examene computer tomograf (CT) sau IRM.
 • Analiza ce măsoară nivelul creatininei din sânge, efectuată în ultimele 30 zile (in cazul in care va fi necesară administrarea de substanță de contrast la recomandarea medicului radiolog).
 • Evitați să consumați alimente cu 4 ore înainte de ora la care sunteți programat pentru examinare;
 • Nu întrerupeți medicamentele prescrise decât dacă medicul dumneavoastră curant recomandă acest lucru;
 • Dacă aveți diabet, puteți să consumați puține alimente sau ceai îndulcit conform indicațiilor medicului dumneavoastră curant;
 • În cazul în care, în urma unei operații, vi s-a introdus/implantat material metalic, vă rugăm să aduceți documente de proveniență a acestuia (document sau certificat în care se menționează materialul din care este produs și compatibilitatea cu explorarea IRM).

Vizita în centru

Emerald este un centru integrat, în care pacientul primește toată atenția de care are nevoie: de la stabilirea diagnosticului, până la recomandarea planului de tratament personalizat, precum și urmărirea și ameliorarea unor afecțiuni cronice. La noi îngrijirea medicală este eficientă, dar totodată și aducătoare de confort și alinare.
Durata consultației poate varia în funcție de complexitatea problemei pentru care ați apelat la specialist și cuprinde următoarele etape:

Discuția inițială

Un dialog despre afecțiunea pentru care vă adresați medicului, care include și câteva întrebări din istoricul dumneavoastra medical.
discutia-initiala

Examinarea

Examinarea clinică, etapa în care medicul va efectua un examen neurologic sau cardiologic de specialitate în vederea identificarii semnelor clinice.
IRM abdomen si pelvis

Recomandarea medicului

Medicul recomandă investigațiile utile pentru elucidarea diagnosticului și tratamentul adecvat.

0c56a9e

Consultul multidisciplinar

În condițiile în care suferința dumneavoastră reclamă o abordare complexă, ce necesită părerea mai multor specialiști medicali din centrul nostru, puteți participa la o întâlnire cu medicii implicați în diagnosticarea și tratamentul dumneavoastră, într-o sală special amenajată acestui scop, în care puteți vizualiza totodată și imaginile importante din cadrul studiilor imagistice efectuate.

Cu această ocazie veți putea discuta (eventual și în prezența unui membru al familiei sau alt însoțitor, în funcție de dorința dumneavoastră) referitor la particularitățile cazului dumneavoastră, prezentându-vi-se opțiunile de tratament și elementele evolutive și de prognostic medical ale afecțiunii de care suferiți. Astfel, veți putea decide împreună cu medicii implicați cele mai bune opțiuni medicale de viitor.

Pentru informații detaliate legate de procedurile efectuate în centru, vă invităm să le aflăm toți împreună:

La plecare

La sfârșitul vizitei, veți fi îndrumat în legătură cu următoarele etape pe care le aveți de parcurs în vederea ameliorării stării dumneavoastră de sănătate.

După caz, vi se va indica dacă este nevoie să reveniți la control în Centrul nostru și când ar fi cel mai indicat să o faceți sau dacă este cazul să reveniți la medicul dumneavoastră curant pentru urmărire.

În orice situație în care este posibil să beneficiați de o abordare multidisciplinară în Centrul medical Emerald, vi se va indica acest lucru pentru ca dumneavoastră să puteți decide cunoscând opțiunile ce le puteți avea.

plecarea

Consiliere și reabilitare

În cazul în care în Centrul Emerald vi s-au efectuat proceduri specifice diagnostice (teste clinice, examinări IRM etc.) sau terapeutice, veți fi informat despre conduita pe care este indicat să o abordați în orele și/sau zilele ulterioare.

Dacă sunteți într-o perioadă de reabilitare după o afecțiune mai complexă, veți putea discuta cu medicii din centrul nostru căile cele mai potrivite pentru ca starea dumneavoastră de sănătate să se amelioreze cât mai repede și cât mai durabil.

after
×

Cum a fost experiența pe site?

Lăsați-ne un review pe Facebook

Lăsați-ne un testimonial