Pregătirea pentru CARDIO-RM?

  • Informați echipa la programare dacă există ceva metalic în corp (tije, operații ortopedice, aparat dentar etc)
  • Nu mâncați nimic cu 4 ore înainte de investigație
  • Medicamentele pot fi luate obișnuit în ziua examinării
  • În ziua investigației vă prezentați cu analizele de sânge (creatinină + hemogramă simplă) alături de întreg dosarul de investigații cardiologice
  • În cazul în care examinarea este una cu adenozină, Cardio-RM de stres, este recomandat să se întrerupă consumul de cafea, ceai, cola sau energizant cu 24h înainte de investigație.

Cum decurge RM cardiacă de stres?

Scanarea RM va dura aproximativ 45-60 de minute. În acest timp veţi sta întins confortabil în aparat, într-un „tunel“ nu foarte lung, deschis la ambele capete. Veți auzi zgomote periodice în timp ce achiziționăm imaginile inimii, așa că vă vom proteja auzul cu căști prin care puteți asculta radioul sau unul din albumele preferate. Vom rămâne în comunicare cu dvs. pe tot parcursul scanării.
Vom introduce două branule (mici tuburi din plastic) în venele brațelor. În timpul scanării vom injecta un agent de contrast. De obicei, pacienţii nu sesizează injectarea agentului de contrast. La un moment dat, vă vom anunţa că începem injectarea Adenozinei, care este un medicament care crește fluxul de sânge şi dilată arterele coronare. Acest lucru poate determina o scurtă senzație de căldură, respirație dificilă sau disconfort toracic. Toate aceste simptome, dacă apar, vor dispărea de obicei într-un minut sau două. Un medic vă va monitoriza în permanenţa activitatea inimii şi va comunica în permanenţă cu dumneavoastră pe perioada infuziei Adenozinei.

Riscuri și disconforturi

Imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) este sigură și nu utilizează raze X sau radiații. Nu există riscuri cunoscute ale aceastei tehnici. Unii oameni pot suferi de claustrofobie (dificultatea de a se găsi în spații înguste). Personalul nostru va face tot posibilul pentru a vă face să vă simțiți confortabil în timpul scanării și vă va monitoriza printr-o cameră video și o legătură audio. Dacă nu vă putem face să vă simțiți confortabil în aparat, nu vom continua să scanăm și vom opri examenul.
Agentul de contrast pe care îl folosim este foarte sigur dar, ca și în cazul oricărei injecții, pot apărea reacții. Acestea includ o senzație de căldură la locul injectării, greață sau vărsături și erupții cutanate tranzitorii. Aceste efecte durează de obicei doar câteva minute. Persoanele cu antecedente de alergie sunt mai susceptibile de a suferi o reacție mai severă, dar acest lucru este rar (mai puțin de 1 din 3000 de cazuri). Departamentul este echipat pentru a face față reacțiilor alergice dacă acestea se întâmplă.
Adenozina, medicamentul pe care îl folosim doar în cazul CARDIO -RM de stres pentru a crește fluxul de sânge către inimă, poate provoca erupții cutanate, dificultăți la respirație și disconfort toracic. Cu toate acestea, toate aceste simptome se diminuează de obicei în decurs de unul sau două minute sau chiar mai repede dacă medicamentul este oprit.

×

Cum a fost experiența pe site?

Lăsați-ne un review pe Facebook

Lăsați-ne un testimonial