Endocrinologie

Consultațiile de endocrinologie la Emerald durează în medie între 45 de minute și 60 de minute

Centrul Medical Emerald oferă pacienților o abordare multidisciplinară a patologiilor, endocrinologia integrându-se excelent cu cardiologia, neurologia și medicina internă, specialitățile consacrate ale centrului.

Endocrinologia se ocupă de diagnosticul si tratamentul bolilor sistemului endocrin și își desfășoară activitatea prin intermediul unor substante numite hormoni. Acestia sunt secretati de diferite glande sau tesuturi din organism (tiroidă, paratiroide, suprarenale, pancreas, hipotalamus, ovare, testicule și timus, epifiză, hipofiză), cu efecte extrem de variate și importante pentru sanatate.

Simptomele cauzate atunci când acești hormoni sunt în exces pot fi: transpiratie, hipertensiune arterială, tahicardie (frecventa cardiaca crescuta), osteoporoza, litiaza renala, urinare frecventa, diabet zaharat, cresterea greutatii, indesirea parului de pe corp, probleme ale ciclului menstrual la femei, iar atunci când hormonii nu sunt suficient secretați,  apare tensiune arteriala scazuta (hipotensiune), bradicardie (frecventa cardiaca scazuta), cresterea volumului de urina, deshidratare, scadere in greutate, oboseala, dureri musculare, greata, diaree, bronzarea tegumentelor.

cristina-blo

Dr. CRISTINA BLOȚ

Peste 10 ani de experiență în endocrinologie în Statele Unite

Medic specialist endocrinologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice (competențe dobândite în Statele Unite)

Medic specialist endocrinologie (competență echivalată în România)

Absolventă a UMF Carol Davila în 2004, cu peste 10 ani de experiență în sistemul de sănătate american. Pregătirea de specialitate a fost făcută în Spitalul Bridgeport, afiliat Universității Yale și la Universitatea din Rochester, New York.

Dr. Cristina Bloț a dobândit în Statele Unite o experiență bogată în tratarea diabetului zaharat, a afecțiunilor glandei tiroide (inclusiv cancerul de tiroidă), a glandelor suprarenale, hipofiză, organelor de reproducere (inclusiv fertilitate, evaluarea și monitorizarea transsexualismului), a afecțiunilor osoase și nu în ultimul rând a dislipidemiilor.

Are un interes special acordat tulburărilor hormonale, ca interacțiune a acestora cu afecțiunile cardiologice și neurologice (în special hipertensiune secundară), tratând multidisciplinar afecțiuni endocrinologice în colaborare cu medicii cardiologi și neurologi, pacienții beneficiind astfel și de competențele în nutriție și boli metabolice dobândite în Statele Unite.

A participat la numeroase conferințe internaționale de specialitate, atât în Europa, cât și în Statele Unite.

×

Cum a fost experienta pe site?

Lasati-ne un review pe Facebook

Lasati-ne un testimonial