Medicină internă

Medicina interna este una dintre cele mai vaste si mai complexe ramuri ale medicinei. Este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul afectiunilor organelor interne la adulti (afectiuni cardiovasculare, gastro-intestinale, respiratorii, hepatice, renale, urogenitale, metabolice si altele).

Specialistii de medicina interna- specialisti cu profil de lucru extins, ce au competenta de a diagnostica precoce anumite afectiuni, precum si de a rezolva probleme de diagnostic complex si de a monitoriza boli cronice severe si conditii de polipatologie.

Medicul internist evalueaza integral pacientii, fiind responsabil de diagnosticul si terapia a numeroase boli din toata gama medicinii si efectueaza controale periodice pentru evaluarea starii de sanatate. De asemenea, medicul internist se ocupa cu diagnosticarea comorbiditatilor, putand indica tintit eventualele consulturi de specialitate necesare.

Este o specialitate care permite evaluarea per ansamblu a pacientului, ceea ce confera o mai mare acuitate diagnostica. Prin medicina interna se furnizeza pacientilor si servicii de preventie a bolii si de promovare a sanatatii, contribuind la medicina preventiva.

Echipa de medici medicină internă:

alexandra-5

Dr. Alexandra Pavăl

Medic specialist medicină internă

Rezident și doctorand Cardiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Membru al Societății Europene de Cardiologie, Societății Internaționale de Hipertensiune și al Societăților Române de Medicină Internă și de Cardiologie. Activitate științifică: participări cu lucrări științifice la numeroase congrese naționale și internaționale și în publicații de specialitate.

saif22

Dr. Saif Al Bakri

Medic specialist radiologie – imagistică medicală

Competență în ecografie abdominală, absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași