BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Medicină internă

Medicina internă este una dintre cele mai vaste și mai complexe ramuri ale medicinei. Este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor organelor interne la adulți (afecțiuni cardiovasculare, gastro-intestinale, respiratorii, hepatice, renale, urogenitale, metabolice și altele).

 

Medicina internă din Emerald are o supra-specializare în reumatologie – cu servicii de diagnostic în bolile autoimune, imunodeficiențe primare, Sindrom Sjogren efectuând o gamă largă de servicii:

 • Ecografie de abdomen și pelvis
 • Ecografie de glande salivare
 • Ecografie musculoscheletală
 • Capilaroscopie
 • Test de apnee în somn și calitatea somnului

 

Specialiștii de medicină internă – specialiști cu profil de lucru extins, ce au competență de a diagnostica precoce anumite afecțiuni, precum și de a rezolva probleme de diagnostic complex și de a monitoriza boli cronice severe și condiții de polipatologie.

Medicul internist evaluează integral pacienții, fiind responsabil de diagnosticul și terapia a numeroase boli din toată gama medicinii și efectuează controale periodice pentru evaluarea stării de sănătate. De asemenea, medicul internist se ocupă cu diagnosticarea comorbidităților, putând indică țintit eventualele consulturi de specialitate necesare.

Este o specialitate care permite evaluarea per ansamblu a pacientului, ceea ce conferă o mai mare acuitate diagnostică. Prin medicină internă se furnizeză pacienților și servicii de prevenție a bolii și de promovare a sănătății, contribuind la medicină preventivă.

Ce este cardiologia?

Cardiologia este ramura medicinei care se ocupă cu studiul, diagnosticul, tratamentul și prevenția bolilor care afectează inima și sistemul vascular. 

În cadrul secției de cardiologie se abordează mai multe afecțiuni, de la cele care implică arterele coronare (responsabile de furnizarea sângelui către inimă) până la complicații precum insuficiența cardiacă, în care inima nu reușește să pompeze sânge eficient. 

Cardiologia se ocupă și de aritmii (care implică ritmuri cardiace anormale), de boli valvulare (care afectează funcționarea corectă a valvelor inimii) și de afecțiuni cardiace congenitale (care reprezintă malformații ale inimii prezente din naștere). 

Totodată, cardiologia explorează și bolile vasculare care afectează vasele de sânge, hipertensiunea arterială (o afecțiune în care presiunea în artere este anormal de crescută) și, de asemenea, cardiomiopatiile (condiții în care mușchiul cardiac suferă modificări, cum ar fi îngroșarea sau slăbirea). 

Factori de risc modificabili:

Factori de risc non-modificabili:

Afecțiuni cardiace la adulți

Afecțiuni cardiace la copii

Holter EKG

Întrebări frecvente

Un infarct miocardic (atac de cord) se produce atunci când fluxul de sânge către o parte a inimii este blocat, de obicei din cauza unui cheag de sânge. Dacă blocarea nu este eliminată rapid, porțiunea de mușchi a inimii începe să moară din lipsa oxigenului.

Simptomele pot include:

 • Durere sau disconfort în piept.
 • Durere sau disconfort în brațe, umăr, spate, gât sau maxilar.
 • Dificultăți de respirație.
 • Transpirații reci și profuze.
 • Stare de rău sau vărsături.
 • Amorțeală sau slăbiciune bruscă.
 • Bătăi neregulate ale inimii.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune în care inima nu mai pompează sângele așa cum ar trebui. Acest lucru poate fi cauzat de numeroase probleme, inclusiv de infarctul miocardic.

Durata de viață cu insuficiență cardiacă variază în funcție de gravitatea afecțiunii, tratament și alte factori individuali. Cu tratament adecvat și modificări ale stilului de viață, mulți pacienți cu insuficiență cardiacă pot avea o calitate bună a vieții pentru mai mulți ani.

După un infarct, partea de mușchi cardiac afectată nu se regenerează în mod natural. Cu toate acestea, zonele înconjurătoare pot compensa pierderea funcției. Reabilitarea cardiacă și tratamentul pot ajuta la îmbunătățirea funcției inimii după un infarct.

Multe afecțiuni cardiace pot fi prevenite sau gestionate printr-un stil de viață sănătos: o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate, renunțarea la fumat, limitarea consumului de alcool și controlul tensiunii arteriale și a diabetului.

Malformațiile cardiace congenitale sunt tulburări prezente la naștere. Cauzele pot fi genetice, modificări ale cromozomilor, expunerea la anumite medicamente sau infecții în timpul sarcinii, sau pot fi idiopatice (fără o cauză cunoscută).

Ateroscleroza este o boală cronică în care plăcile de grăsime se acumulează în artere. Nu există un tratament care să vindece complet ateroscleroza, dar progresul său poate fi încetinit sau chiar inversat prin tratamente medicale și modificări ale stilului de viață.

Cardiopatia ischemică reprezintă daunele sau bolile inimii cauzate de lipsa de oxigen din cauza unui flux sanguin redus. Deși nu poate fi vindecată, progresul bolii poate fi încetinit și simptomele pot fi gestionate prin tratament și modificări ale stilului de viață. În anumite cazuri, intervenții chirurgicale precum bypassul coronarian pot fi necesare pentru a îmbunătăți fluxul sanguin către inimă.

Tarife Medicină internă

MEDICINĂ INTERNĂ BUCUREȘTIPrețuri RON începând de la
Consult Long Covid 490
Consultație medicină internă 490
Control medicină internă 280
Ecografie musculoscheletală 360
Ecografie glande salivare 270
Indice gleznă/braț 190
Pachet analize + interpretare 430
Pachet consultație + investigație 600
Pachet long Covid-19 680
Test apnee în somn – poligrafie și analiza calitativă somn 1.070

Echipa medicală

Articole de blog