BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Genetică

Pacienții Centrului Medical EMERALD pot beneficia, la recomandarea echipei medicale, de testări genetice personalizate pentru un diagnostic complex și complet.

Lucrăm îndeaproape cu laboratoare de genetică cu recunoaștere internațională și medici supraspecializați pentru a oferi o evaluare individualizată și posibilitate de acces la tratamente inovative pentru pacienții cu boli genetice și familiile acestora.

În cadrul centrului nostru se pot efectua teste genetice prin care se poate afla predispoziția ereditară cu expertiză în principal în boli cardiovasculare, neurologice, oncologice și endocrinologie, cu extindere către paneluri cu alte afecțiuni, acestea efectâdu-se personalizat numai la recomandarea medicilor specialiști

 

Alături de medicul specialist și medicul genetician, la indicația medicului dvs. sau a echipei noastre medicale, se stabilește oportunitatea realzării unui test (cel mai adesea țintit prin panel de gene) și ulterior, la primirea rezultatelor, se decid urmatorii pași în diagnostic și consilierea familială – daca vorbim de o mutație identificată.

Mai multe detalii despre testările genetice aici 

Ce este cardiologia?

Cardiologia este ramura medicinei care se ocupă cu studiul, diagnosticul, tratamentul și prevenția bolilor care afectează inima și sistemul vascular. 

În cadrul secției de cardiologie se abordează mai multe afecțiuni, de la cele care implică arterele coronare (responsabile de furnizarea sângelui către inimă) până la complicații precum insuficiența cardiacă, în care inima nu reușește să pompeze sânge eficient. 

Cardiologia se ocupă și de aritmii (care implică ritmuri cardiace anormale), de boli valvulare (care afectează funcționarea corectă a valvelor inimii) și de afecțiuni cardiace congenitale (care reprezintă malformații ale inimii prezente din naștere). 

Totodată, cardiologia explorează și bolile vasculare care afectează vasele de sânge, hipertensiunea arterială (o afecțiune în care presiunea în artere este anormal de crescută) și, de asemenea, cardiomiopatiile (condiții în care mușchiul cardiac suferă modificări, cum ar fi îngroșarea sau slăbirea). 

Factori de risc modificabili:

Factori de risc non-modificabili:

Afecțiuni cardiace la adulți

Afecțiuni cardiace la copii

Holter EKG

Întrebări frecvente

Un infarct miocardic (atac de cord) se produce atunci când fluxul de sânge către o parte a inimii este blocat, de obicei din cauza unui cheag de sânge. Dacă blocarea nu este eliminată rapid, porțiunea de mușchi a inimii începe să moară din lipsa oxigenului.

Simptomele pot include:

  • Durere sau disconfort în piept.
  • Durere sau disconfort în brațe, umăr, spate, gât sau maxilar.
  • Dificultăți de respirație.
  • Transpirații reci și profuze.
  • Stare de rău sau vărsături.
  • Amorțeală sau slăbiciune bruscă.
  • Bătăi neregulate ale inimii.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune în care inima nu mai pompează sângele așa cum ar trebui. Acest lucru poate fi cauzat de numeroase probleme, inclusiv de infarctul miocardic.

Durata de viață cu insuficiență cardiacă variază în funcție de gravitatea afecțiunii, tratament și alte factori individuali. Cu tratament adecvat și modificări ale stilului de viață, mulți pacienți cu insuficiență cardiacă pot avea o calitate bună a vieții pentru mai mulți ani.

După un infarct, partea de mușchi cardiac afectată nu se regenerează în mod natural. Cu toate acestea, zonele înconjurătoare pot compensa pierderea funcției. Reabilitarea cardiacă și tratamentul pot ajuta la îmbunătățirea funcției inimii după un infarct.

Multe afecțiuni cardiace pot fi prevenite sau gestionate printr-un stil de viață sănătos: o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate, renunțarea la fumat, limitarea consumului de alcool și controlul tensiunii arteriale și a diabetului.

Malformațiile cardiace congenitale sunt tulburări prezente la naștere. Cauzele pot fi genetice, modificări ale cromozomilor, expunerea la anumite medicamente sau infecții în timpul sarcinii, sau pot fi idiopatice (fără o cauză cunoscută).

Ateroscleroza este o boală cronică în care plăcile de grăsime se acumulează în artere. Nu există un tratament care să vindece complet ateroscleroza, dar progresul său poate fi încetinit sau chiar inversat prin tratamente medicale și modificări ale stilului de viață.

Cardiopatia ischemică reprezintă daunele sau bolile inimii cauzate de lipsa de oxigen din cauza unui flux sanguin redus. Deși nu poate fi vindecată, progresul bolii poate fi încetinit și simptomele pot fi gestionate prin tratament și modificări ale stilului de viață. În anumite cazuri, intervenții chirurgicale precum bypassul coronarian pot fi necesare pentru a îmbunătăți fluxul sanguin către inimă.

Tarife Gentică

GENETICĂPrețuri RON începând de la
Consult genetică 380
Control genetică 270
Single gene 2.300
Small panel 2.700
Medium panel 3.300
Large panel 3.730
WES panel 4.420
Family testing 1.800

GENETICĂPrețuri RON Iași
Consult genetică
Control genetică
Single gene
Small panel
Medium panel
Large panel
WES panel
Family testing

Echipa medicală

Articole de blog