BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută
Close this search box.

Solicită o programare

Second opinion internațional

Evaluare medicală peer-to-peer, medici cu experiență internațională

Pacienții cu patologii complexe ce se adresează centrului nostru medical pot beneficia de o evaluare medicală de tip board medical – la care participă medici din Statele Unite ce oferă echipei noastre medicale o consultanță de tip peer to peer pentru aceste cazuri.

Echipa este alcătuită din medici cu renume internațional ce își oferă expertiza pe cazuri complexe din sfera patologiilor cardiovasculare, neurologice, endocrinologice, reumatologice, oncologice și bolilor rare.

Abordarea cazurilor este una multidisciplinară, de tip board medical, fiecare caz fiind analizat de către echipa EMERALD cu adresarea personalizată a fiecărui caz către medicul din centrul de expertiză cel mai potrivit patologiei în cauză, pentru oferirea unui diagnostic și unor recomandări ce nu se limitează la granițele României și la expertiza medicilor noștri.

Din această echipă fac parte: prof. dr. Liviu Klein, prof. dr. Tudor Jovin, prof. dr. Constantine Stratakis, Dr. Ion S. Jovin, Dr. Diana Girniță.

Prof. Dr. Liviu Klein – consultant pe cazuri complexe de insuficiență cardiacă și transplant cardiac

Este specializat în îngrijirea pacienților cu insuficiență cardiacă și aritmii, inclusiv îngrijirea înainte și după operație pentru recipienții de transplant cardiac. De asemenea, are experiență în resincronizare cardiacă și terapii mecanice, cum ar fi dispozitivele de asistență ventriculară pentru insuficiența cardiacă.

Prof. dr. Liviu Klein este medic cardiolog român ce conduce programul de Suport Circulator si Transplant Cardiac pentru pacienții cu insuficiență cardiacă avansată – Universitatea California, San Francisco, SUA, se alătură Echipei Centrului Medical Emerald, în calitate de consultant pe cazuri complexe de insuficiență cardiacă și transplant cardiac.

În cercetările sale, dr. Liviu Klein studiază epidemiologia insuficienței cardiace la femei, inclusiv a celor cu risc de moarte subită cardiacă.

Împreună cu colegii din Departamentul de Bioinginerie și Științe Terapeutice, el dezvoltă noi tehnologii pentru monitorizarea și tratarea pacienților cu insuficiență cardiacă și alte tipuri de boli cardiovasculare, inclusiv cei care folosesc dispozitive de asistență ventriculară. Dr. Liviu Klein a obținut o diplomă de medicină la Universitatea de Medicină Carol Davila din București, România, urmată de diploma de master în investigații clinice la Universitatea Northwestern din Chicago. A absolvit un rezidențiat în medicină internă la Centrul Medical Masonic din Chicago și supraspecializări în cardiologie, insuficiență cardiacă avansată și transplant de inimă, și în electrofiziologie cardiacă.

Dr. Liviu Klein este Profesor de Cardiologie la Universitatea California, San Francisco, SUA si este membru al American Heart Association, Heart Failure Society of America și International Society for Lung and Heart Transplantation. A publicat peste 100 de articole și cărți.

Oferă în cadrul echipei EMERALD consultanță medicală colegilor noștri (peer-to-peer)– prof. dr. Maria Dorobanțu, dr. Ruxandra Jurcuț și dr. Oana Ioniță, în sistem telemedicină. 

Dr. Ion S. Jovin – consultant cazuri complexe cardiologie , cardiologie intervențională și medicina internă

Dr. Ion S. Jovin este medic de origine română ce practică în SUA – profesor de medicină la Virginia Commonwealth University (VCU) Pauley Heart Center și șef adjunct de cardiologie și director al laboratoarelor de cateterizare cardiacă de la McGuire Veterans’ Affairs Medical Center (VAMC), ambele din Richmond, VA, SUA. El este, de asemenea, director de site al programului de specializare in cardiologie intervențională VCU la McGuire VAMC și fost profesor asistent vizitator în Departamentul de Chirurgie/Chirurgie cardiotoracică de la Universitatea Yale, New Haven, CT.

Interesele de cercetare ale Dr. Jovin sunt în biologia vasculară, tromboză și hemostază, precum și intervenții coronariene și periferice.

Dr. Jovin este recenzent pentru numeroase reviste profesionale și face parte din comitetul editorial al mai multor reviste. Este autor sau coautor a peste 100 de articole si capitole de carte și a facut numeroase prezentari la conferinte stiintifice internationale. Este specializat în medicină internă, cardiologie și cardiologie intervențională si i s-a conferit  European Cardiologist Diploma de catre Societatea Europeana de Cardiologie in 2005.

Oferă în cadrul echipei EMERALD consultanță medicală colegilor noștri (peer-to-peer)– prof. dr. Maria Dorobanțu, dr. Maria Florescu și dr. Oana Ioniță, în sistem telemedicină. 

Prof. dr. Tudor G. Jovin – consultant pe cazuri complexe în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul intervențional si non-intervențional al întregului spectru de boli vasculare ale creierului și măduvei spinării

Prof. dr Tudor G. Jovin este medic român ce practică in SUA, cu specializare în neurologie și subspecializare în neurologia vasculara și neurologia intervențională toate efectuate în Statele Unite.

Actualmente, ocupă poziția de director medical la Cooper Neurological Institute (alcătuit din serviciile de neurologie, neurochirurgie și recuperare medicală), aparținând centrului medical Cooper University Healthcare și este șef al departamentului de neurologie și profesor de neurologie și chirurgie neurologică la Cooper Medical School of Rowan University.

În ultimii 25 de ani, Dr. Tudor G. Jovin a practicat exclusiv neurologie vasculară (intervențională și non-intervențională) la centre de vârf ale neurologiei și neurochirugiei americane (University of Pittsburgh Medical Center, University of Pennsylvania Healthcare și Cooper University Healtcare).

Investigator principal în numeroase studii clinice internaționale de referință în tratamentul acut al accidentelor vasculare cerebrale ischemice (REVASCAT, DAWN, BAOCHE, AURORA, HERMES ), este unul dintre primii neurologi intervenționali din SUA, o subspecialitate medicală care utilizează tehnologii minim invazive aplicate din interiorul vaselor pentru a diagnostica și trata boli ale arterelor și venelor capului, gâtului și măduvei spinării, cum ar fi accidentul vascular cerebral acut, stenoza carotidiană, intracraniană, anevrism și malformații arteriovenoase.

Dr. Tudor G. Jovin este membru fondator și fost președinte al Societății de Neurologie Vasculară și Intervențională bazată în SUA și actual director al comitetului de organizare a „International Stroke Conference of the American Heart Association”, cea mai prestigioasă conferință de neuroștiință vasculară la nivel mondial. Este membru al board-ului editorial pentru numeroase reviste de specialitate, cu peste 400 de publicații științifice fiind identificat ca cel mai citat autor în literatura de intervenții neurovasculare.

Oferă în cadrul echipei EMERALD consultanță medicală colegilor noștri (peer-to-peer)– dr. Bogdan Pană și dr. Ioana Dunca, în sistem telemedicină. 

Dr. Diana Girniță – consultant reumatologie și medicina internă

Dr. Diana Girniță este medic reumatolog și medicină internă, licențiată în România și SUA (California, Arizona, Ohio, Indiana, Kentucky, Florida, Montana și Texas). Profesor voluntar în cadrul programului de reumatologie la Universitatea din Cincinnati Medical College, coordonator al programului de reumatologie în cadrul spitalului Good Samaritan, Cincinnati, USA.

Absolventă a unor cursuri complementare de științe nutriționale de la Universitatea Stanford și Mindfulness de la Universitatea din Massachusetts. Bursă postdoctorală la Universitatea Harvard și asociat postdoctoral / bursă de imunologie la Universitatea din Pittsburgh.

Numeroase publicații în reviste internaționale de reumatologie. Inițiatoarea proiectului Rheumatologist OnCall prin care oferă consultații prin telemedicină pacienților din SUA și alte țări.

De ce a ales Dr. Girniță reumatologia? Pentru că este o specialitate în care vezi cum totul este conectat, mintea, corpul, nutriția și sistemul imunitar. Este o specialitate atât de plină de satisfacții în care construiești relații de lungă durată cu pacienții și, cel mai important, le alini durerea. A fost firesc pentru mine; Pregătirea mea anterioară în cardiologie și doctoratul în imunologie, combinată cu dragostea mea pentru oameni, mi-au făcut alegerea atât de ușoară.

Oferă în cadrul echipei EMERALD consultanță medicală colegilor noștri (peer-to-peer) – dr. Luiza Pană și dr. Gabriel Șica, în sistem telemedicină. 

Prof. dr. Constantine Stratakis – consultant și coordonator al centrului nostru de excelență în tratarea afecțiunilor hipofizei și glandelor suprarenale

Prof. dr . Constantine Stratakis este medic genetician și endocrinolog cu expertiză în boli rare genetice și coordonator. disponibilă la noi în centru.

Prof. Dr. Constantine Stratakis a condus timp de mai bine de două decenii ca director științific Institutul Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană (NICHD) din Washington, DC, SUA, unde a lucrat în ultimii 27 de ani. Cercetările sale s-au concentrat pe genetica și descrierea clinică a bolilor endocrine, în principal a glandelor pituitare și suprarenale. A identificat mai mult de 35 de defecte genetice/malformatii congenitale, inclusiv genele pentru Carney Complex și Sindromul Carney-Stratakis, și a descris o serie de noi sindroame și boli.

Alături de dr. Mariana Costache medic endocrinologie, consiliază pacienții care pot beneficia de expertiza sa internațională, alături de genetica și imagistica din centru EMERALD.

Dacă aveți un dosar medical complex, ce include și imagistică medicală, puteți încărca documentele aiciurmând a fi contactați de echipa noastră pentru următorii pași.