BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Angio IRM cervical si cerebral

Examenul angio-IRM al vaselor cervicale (trunchiuri arteriale supraaortice) este indicat în principal pentru vizualizarea arterelor carotide și vertebrale, în cazul suspiciunii de dilatații sau stenoze (îngustări) ale acestora de diferite cauze, frecvent în cadrul aterosclerozei.

Examenul poate totodată evidenția și anomalii de poziție sau de origine ale acestor vase (frecvent congenitale) sau alte leziuni care pot duce la obstrucția acestora. Acest tip de examinare necesită de cele mai multe ori injectare de substanță de contrast pe cale intravenoasă și vizualizează în același timp și vasele de la nivel cerebral, cu o eficiență mai mare față de explorarea angio-IRM cerebrală clasică fără injectare de produs de contrast.

Protocolul specific al acestei examinări este special conceput pentru studiul vaselor, astfel încât nu permite o vizualizare adecvată a celorlalte structuri de la nivelul gâtului, ce se analizează optim prin examen IRM dedicat regiunii cervicale (gâtului).

Pentru o eficiență maximă, se recomandă efectuarea în prealabil a unui examen echo-Doppler al vaselor cervicale și a unui consult neurologic sau de chirurgie vasculară.