BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

Caută

Solicită o programare

Apneea în somn și aritmiile cardiace

Artimiile au cauze diverse. Una dintre ele este apneea obstructivă în somn. 

Apneea obstructivă în somn este frecventă la pacienții cu tulburări de ritm cardiac, și poate contribui la aritmii datorate mecanismelor acute, cum ar fi generarea de presiune intratoracică negativă în timpul eforturilor inutile de a respira, hipoxia intermitentă și creșterea activității simpatice.

Sindromul de apnee obstructivă în somn este asociat cu diferite tipuri de aritmii cardiace. Studiile originale s-au concentrat în principal pe bradiaritmii și tahiaritmii nocturne. Studii mai recente au documentat prevalența ridicată a fibrilației atriale și asocierea acesteia cu obezitatea și alți factori de risc pentru fibrilația atrială.

Studiile arată, totodată, că riscul de infarct miocardic crește la persoanele care suferă de apnee în somn. Atunci când respirația este întreruptă, nivelul de oxigen din sânge scade semnificativ, iar corpul răspunde prin eliberarea de adrenalină. Repetarea constantă a acestui proces menține organismul într-o continuă stare de alertă, efectul fiind reprezentat de creșterea pulsului și a tensiunii arteriale, deseori cu aparitia unei rezistențe la tratamentul antihipertensiv.

Deși apneea în somn este strâns asociată cu bolile cardiovasculare, rămâne subdiagnosticată și subtratată. Apneea obstructivă în somn provoacă o cascadă de stimuli cardiovasculari nocivi, iar apneea centrală în somn este un factor de prognostic negativ pentru insuficiența cardiacă

Screening-ul classic se efectueaza in laboratoraele de polisomngrafie. Metode alternative de screening la domiciliu pentru apneea obstructivă în somn au devenit recent disponibile. Tratamentul cu CPAP (presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii) pentru apneea obstructivă în somn reduce riscul cardiac și mortalitatea cardiovasculaa. Diagnosticarea apneei în somn în prevenirea primară și/sau secundară a bolilor cardiovasculare poate duce la rezultate mai bune.

(Sources https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov )

În cadrul Centrului Medical EMERALD se poate efectua efectua un test ce ajută la diagnosticarea completă a somnului dumneavoastră, prin utilizarea dispozitivului cu metoda poligrafiei cu utilizare unică WatchPAT ONE, în ambulatoriu.

Dispozitivul măsoară 7 canale: semnal PAT, puls, oximetrie, actigrafie, poziția corpului, sforăitul și mișcarea pieptului prin trei puncte de contact.

Cele trei puncte de contact oferă o rată de succes a studiului de 98% fără a compromite capacitatea de diagnosticare.

Unul dintre avantajele acestei metode este posibilitatea efectuării examinării în ambulatoriu. Aparatul de diagnostic înregistrează diverse măsurători, înregistrează mișcările toracelui și mișcările respiratorii, fluxul de aer prin nas și/sau gură, pulsul, determină saturația de oxigen din sânge și detectează modificări ale poziției corpului.

Pentru a efectua înregistrarea măsurătorilor, pacientul este instruit de către cadrele medicale să conecteze aparatul. Acasă, înainte de culcare, pacientul conectează aparatul și acesta pornește automat, efectuând toate măsurătorile necesare în timp ce pacientul doarme. Dimineața, pacientul deconectează aparatul.

 

Prin intermediul unui soft Android specializat, datele sunt concentrate într-un raport și grafice specifice, denumite actigrame. După efectuarea măsurătorilor, medicul analizează datele obținute și oferă o opinie medicală cu privire la posibilul diagnostic.

 

Mai multe detalii despre test https://emeraldmed.ro/test-inovator-pentru-apnee-in-somn…/

Programări la 021 9814.