Gratuit – Primul meu screening cardio (sau al părinților mei)

Pe 27 septembrie sărbătorim în avans Ziua Mondială a Inimii, un eveniment marcat în toată lumea în fiecare an, pe 29 septembrie.
În intervalul 10.00 – 18.00, toate persoanele care nu au beneficiat până acum de un consult cardiologic pot efectua gratuit un screening cardiologic, cu scopul de a preveni unele afecțiuni cardiovasculare sau a le identifica în stadii cât mai incipiente.

(mai mult…)

Dr. Bogdan Pană – Congresul Internațional de Cefalee de la Dublin

Dr. Bogdan Pană, medic neurolog la Centrul Medical Emerald, participă între 5 și 9 septembrie la Dublin la cel mai important eveniment mondial dedicat CEFALEEI – International Headache Congress. Organizat de International Headache Society, are ca temă centrală noile tratamente și terapii împotriva durerilor de cap, cu participarea a mii de medici neurologi. Dr. Bogdan Pană va contribui cu informații referitoare la pacienții din România și cu siguranță se va întoarce cu multe noutăți pentru aceștia. (mai mult…)

Investigații prin rezonanță magnetică (RM) la femeile gravide

Ne confruntăm des cu întrebări din partea femeilor însărcinate care au primit recomandare de IRM legat de efectele secundare ale acestei investigații. Fiind cu siguranță ne-iradiant (spre deosebire de CT), există totuși câteva riscuri atunci când vorbim de investigații cu substanță de contrast. Mai multe puteți afla în articolul realizat de dr. Monica Dobrovie, medic specialist cardiolog, cu competență în Cardio-RM.

(mai mult…)

Ziua Mondială a Creierului

În fiecare an, pe 22 iulie, Federația Mondială a Neurologiei (WFN) celebrează Ziua Mondială a Creierului, #WorldBrainDay. Aproximativ 120 de organizații din întreaga lume participă la această inițiativă de creștere a conștientizării sănătății creierului. Centrul Medical Emerald se alătură în acest an eforturilor de promovare a evenimentului, participând alături de echipa noastră de neurologi la marcarea temei anului 2019: MIGRENA. (mai mult…)

Dietă boli de inimă – câtă sare şi ce grăsimi sunt permise

Deşi prevalenţa bolilor cardiovasculare este ridicată şi există foarte multe informaţii despre prevenţie dar şi despre regimul de viaţă al pacienţilor diagnosticaţi cu boli cardiovasculare, majoritatea celor care tocmai au aflat că au inima bolnavă suferă un şoc şi sunt pierduţi printre atât de multe informaţii noi. Despre dieta bolnavilor de inimă ne dă explicaţii dr. Oana Gheorghe Fronea, medic specialist cardiolog. (mai mult…)

Boli de inimă – de ce fumatul este absolut interzis?

Să convingi un fumător înrăit să renunţe la tutun doar în eventualitatea declanşării unei boli de inimă deoseri este o misiune sortită eşecului. Şi cu toate aceastea, unii dintre fumători sunt puşi în faţa faptului împlinit şi sunt nevoiţi să renunţe la acest viciu atunci când chiar sunt diagnosticaţi cu o boală cardiovasculară. Dr. Oana Fronea-Gheorghe, medic specialist cardiolog explică cum elementele nocive din ţigări (inclusiv din cele electronice) afectează sănătatea cardiovasculară.  (mai mult…)

Migrena la copii

Migrena poate aparea la orice varsta, inclusiv la bebelusi. Desi nu este la fel de frecventa ca in randul adultilor, migrena la copii poate reprezenta o mare problema atat pentru parinti, cat si pentru cei mici. Aceasta apare la 2.5% dintre copiii cu varsta sub 7 ani si deja pana la varsta de 10 ani prevalenta se dubleaza. Despre cauzele migrenei la cei mici, dar și despre soluțiile de tratament aflați de la dr. Bogdan Pană, medic neurolog la Centrul Medical Emerald. (mai mult…)

Interviu Puterea.ro despre migrene

Din păcate, în prezent, 12% din populația lumii suferă de migrene, femeile fiind mult mai afectate decât bărbații. Problema este că mai mult de jumătate dintre persoanele care se confruntă des cu migrenele nu sunt niciodată diagnosticate. Specialiștii consideră că migrena este a treia boală ca prevalență și prima cauză de dizabilitate din lume la persoanele sub 50 de ani. O suferință în tăcere și o durere zilnică care duce de multe ori la depresie severă.

(mai mult…)

Manafu la Centrul Medical Emerald

Cu o investiție de 1,4 milioane de euro, o susținerea unui grup de servicii medicale răspândit în Grecia, Cipru, Bulgaria și România și cu o echipă cu experiență și pregătire în străinătate, la finalul lunii aprilie, clinica Emerald și-a deschis oficial cabinetele pentru public, în nordul Capitalei. Citește tot articolul aici. (mai mult…)

Izabela Pănescu la Emerald

Zilele trecute am vizitat un centru de imagistică nou în București și pe lângă echipa de medici care e foarte importantă, pe lângă faptul că există contract cu CNAS și se poate face orice IRM (RMN) gratuit, mi-a atras atenția că centrul a fost special amenajat pentru ca pacientul să nu se simtă singur și să primească atenție și informații. (mai mult…)