BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

Caută

Solicită o programare

Dispozitiv inovativ pentru monitorizare congestie pulmonară la pacienții cu insuficienta cardiacă

DISPOZITIV UNIC IN ROMÂNIA

Dispozitiv inovativ pentru monitorizarea pacienților cu insuficiența cardiacă, pentru prima data în România, disponibil și pacienților în cadrul Centrului Medical  EMERALD. Dispozitivul neinvaziv  ajuta la diagnosticarea rapidă a acumulărilor de lichid, prevenire a decompensarilor și scăderea prezentărilor la camera de gardă a pacienților ce necesită monitorizare.

Insuficiența cardiacă apare atunci când miocardul (mușchiul inimii), fie este prea slăbit și nu mai pompează cantitatea necesară de sânge, fie se îngroașă (inima devine rigidă). În acest caz, cantitatea de sânge oxigenat, care ajunge la creier și la mușchi, este insuficientă, iar lichidele se acumulează în țesuturi și plămâni.

Dispozitiv inovativ

Sistem neinvaziv, ușor de utilizat, pentru monitorizarea și gestionarea lichidului pulmonar la pacienții cu insuficiență cardiacă și alte probleme de gestionare a fluidelor.

Persoanele care suferă de insuficiență cardiacă acumulează adesea lichid în plămâni, în timpul exacerbării bolii. Acest lucru provoacă detresă respiratorie, care adesea duce la vizite la urgențe sau la clinică, și necesitatea de internări în spital.

Metodele clasice de monitorizare a pacienților includ ascultarea cu un stetoscop pentru zgomote din plămâni sau bazarea pe dispozitive implantabile, măsurători de greutate și radiografii toracice. Un sistem precum dispozitivul inovativ, va măsura rapid fluidele pulmonare,  și poate face o diferență reală pentru pacienți.

Dispozitivul medical  oferă o măsurare precisă, acționabilă și absolută a conținutului de lichid pulmonar situat în lobul mijlociu drept al plămânului. Rezultatul este prezentat ca procent de lichid în comparație cu volumul pulmonar, cu 20-35% reprezentând o măsură normală a conținutului de lichid.

Măsuri de monitorizare a lichidului pulmonar

Sistemul de monitorizare a fluidului pulmonar este un instrument de sprijin decizional care ajută medicii să monitorizeze mai bine pacienții cu insuficiență cardiacă și să recomande tratamente potrivite pentru ei, cum ar fi recomandări alimentare și de medicamente. Dispozitivul oferă informații precise care permit monitorizarea și tratamentul pacienților, evitând vizitele dese la spital.

Cu sistemul de măsurare a fluidului pulmonar, se poate măsura direct lichidul pulmonar la pacienții cu insuficiență cardiacă cronică în doar cateva minute, ca parte a evaluării vitale de rutină și se asigură că pacienții evită supraîncărcarea recurentă de volum.

Insuficiența cardiacă congestivă este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care persoanele în vârstă ajung la spital. Boala apare atunci cand ventriculele nu mai pot pompa suficient sânge organelor.

Când se întâmplă acest lucru, lichidul se acumulează în plămâni și pacienții au probleme cu respirația. Dar până când simt aceste simptome, pacienții ar putea avea nevoie de spitalizare pentru a corecta problema. Această afecțiune poate pune viața în pericol, așadar este foarte important să fie tratată.

Solicită o evaluare în cadrul centrului nostru de expertiză în managementul insuficienței cardiace,  la tel 021 9814.