BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

Caută

Solicită o programare

Echipa de neurologie EMERALD

 

 

Echipa de neurologie din cadrul Centrului Medical EMERALD este formată din profesori, medici specialisti și medici primari, cu experiență internațională și supraspecializări în afecțiuni neurodegenerative (demențe, Parkinson, Alzheimer), cefalee (migrene), neurovascular (AVC, stenoze carotidiene) și neurofiziologie (EEG, EMG), cu management al pacientului integrativ, alături de echipa de imagistică (RM/CT), recuperare medicală (fiziokineto terapie, TMS, eTNS), genetică și alte specialități conexe.

Prof. Dr. Tudor G. Jovin – medic cu specializare în neurologie și subspecializare în neurologia vasculara și neurologia intervențională toate efectuate în Statele Unite. Actualmente, ocupă poziția de director medical la Cooper Neurological Institute (alcătuit din serviciile de neurologie, neurochirurgie și recuperare medicală), aparținând centrului medical Cooper University Healthcare și este șef al departamentului de neurologie și profesor de neurologie și chirurgie neurologică la Cooper Medical School of Rowan University.

S-a alăturat echipei Centrului Medical EMERALD, în calitate de consultant pe cazuri complexe în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul intervențional si non-intervențional al întregului spectru de boli vasculare ale creierului și măduvei spinării.

Investigator principal în numeroase studii clinice internaționale de referință în tratamentul acut al accidentelor vasculare cerebrale ischemice (REVASCAT, DAWN, BAOCHE, AURORA, HERMES ), este unul dintre primii neurologi intervenționali din SUA, o subspecialitate medicală care utilizează tehnologii minim invazive aplicate din interiorul vaselor pentru a diagnostica și trata boli ale arterelor și venelor capului, gâtului și măduvei spinării, cum ar fi accidentul vascular cerebral acut, stenoza carotidiană, intracraniană, anevrism și malformații arteriovenoase.
Dr. Tudor G. Jovin este membru fondator și fost președinte al Societății de Neurologie Vasculară și Intervențională bazată în SUA și actual director al comitetului de organizare a “International Stroke Conference of the American Heart Association”, cea mai prestigioasă conferință de neuroștiință vasculară la nivel mondial. Este membru al board-ului editorial pentru numeroase reviste de specialitate, cu peste 400 de publicații științifice fiind identificat ca cel mai citat autor în literatura de intervenții neurovasculare.

Dr. Tudor Dimitrie Lupescu – medic primar neurologie, doctor în științe medicale cu competențe în neurofiziologie clinica (EEG, EMG, PEC). Va efectua în curând la EMERALD consultații de second opinion pe cazuri complexe de neurofiziologie alături de dr. Ioana Dunca și dr Bogdan Pană și EMG.

Dr. Bogdan Pană – medic specialist neurolog, specializat în diagnosticul cefaleelor și tratamentele inovative împotriva migrenelor. Membru al Societății Române de Neurologie (SNR), membru afiliat și membru RRFS al Academiei Europene de Neurologie (EAN) și al Societății Internaționale a Cefaleei (IHS). Efectuează consultații neurologice dedicate pacienților cu migrene și supraveghează programele de eTENS și TMS din centrul nostru.

Dr. Ioana Dunca – medic specialist neurologie, ce lărgește opțiunile pentru pacienții noștri cu patologii neurologice vasculare. Experiență de 10 ani în sistemul medical din Olanda, cu competente (în curs de echivalare) de eco transcranian, EEG (Electroencefalografie), EMG (Electromiografie).Arii de interes: neurologie vasculară (AVC), neurofiziologie clinică. Efectuează consultații și în regim CAS/OPSNAJ.

 Dr. Andreea Hanganu (Florea) – medic specialist neurologie. Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “ Carol Davila” din București . Fost medic rezident al Clinicii de Neurologie a Spitalului Clinic Colentina, doctorand al Școlii Doctorale din cadrul UMF “Carol Davila” București. Aria de interes în sfera bolilor neurologice autoimune și neuroinfecțiilor.

Dr. Ana-Maria Dobri Nicoară – medic specialist neurolog. Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București. A efectuat pregătirea și actual medic specialist în cadrul Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București.  Asistent universitar la catedra de Neurologie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.Atestat European de Neurologie ( Fellow of the European Board of Neurology). Arii de interes: patologia neurodegenerativa (tulburări cognitive, tulburări de mișcare, tulburări de somn asociate patologiei neurodegenerative), patologia neurovasculară.

Dr. Dimitrița Mirela Ilie – medic specialist neurologie, lărgește opțiunile pentru pacienții noștri cu patologii neurologice vasculare și degenerative. Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș,  rezidențiat în cadrul Clinicii de Neurologie a Spitalului Clinic Colentina, București.

Detalii și programări la 0219814.
Consultații și în regim de CAS/OPSNAJ – Dr. Ioana Dunca, Dr. Andreea Hanganu, Dr. Ana-Maria Dobri Nicoară, Dr. Dimitrița Mirela Ilie.