BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Hipertensiunea arterială – DESPRE TRATAMENT și CONTROL

 

HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ – DESPRE TRATAMENT ȘI CONTROL

 

Atunci când la măsurători repetate, valorile tensiunii arteriale depăşesc 140/90 mmHg  se diagnostichează hipertensiunea arterială (HTA), o afecţiune “tăcută”, dar gravă prin complicaţiile ei. HTA necontrolată poate duce la afectare cardiacă, atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienţă renală, afectarea vederii și altele.

Cele mai multe cazuri de hipertensiune arterială nu pot fi vindecate definitiv, dar pot fi controlate prin dietă şi tratament medicamentos. Controlul tensiunii arteriale (adică scăderea acesteia până la valori normale, sub 140/90 mm Hg) este foarte important pentru că, realizat precoce şi menţinut constant,  poate preveni sau reduce complicaţiile hipertensiunii arteriale.

Există mai multe medicamente care pot scădea valorile TA, modalităţile de acţiune fiind diferite. Controlul TA se obţine de regulă cu ajutorul acestora, dar fiecare pacient reacţionează diferit la medicaţie şi este necesară o perioadă de “încercare” până ce medicul curant găseşte soluţia ideală.

În prezent, o metodă promiţătoare care poate oferi încă de la început tratamentul antihipertensiv optim, individualizat fiecărui pacient, este metoda de evaluare hemodinamică HOTMAN (bioimpedanţa electrică toracică). Această investigaţie este neinvazivă şi rapidă (asemănătoare unui EKG).

 

Dacă aveţi între 18 si 75 de ani şi aţi fost depistat cu o tensiune arterială >140/90 mm Hg, vă puteți adresa Centrului Medical Emerald unde puteți beneficia de un pachet special de investigații în urma cărora medicii noștri vă vor stabili un tratament personalizat pentru normalizarea valorilor dumneavoastră tensionale.

Acest pachet de servicii include:

  • Un set de analize de laborator (hemograma, glicemie, colesterol, funcţie renală etc)
  • ECG
  • Măsurarea TA pe parcursul a 24 de ore printr-un dispozitiv special (Holter)
  • Ecocardiografie
  • Măsurarea rigidităţii arteriale (vârsta vasculară)
  • Evaluare hemodinamică HOTMAN
  • Consult cardiologic integrativă