NOU! Acum și consult online cu dr. Bogdan Pană, la distanță, de oriunde din România, prin aplicația Alini, pentru prescrierea terapiei. Mai multe detalii AICI.

Terapia ambulatorie a migrenei prin stimulare electrică nervoasă transcutanată cu Cefaly Dual a fost lansată în Europa în septembrie 2018, Centrul Medical Emerald fiind în acest moment singura clinică din România care pune la dispoziția pacienților acest tratament.

Terapia HEAD’s UP poate fi recomandată doar de medicul neurolog și poate fi accesată în trei pachete diferite, în funcție de durata utilizării: 3,6 sau 12 luni, cu controale neurologice incluse. Este o terapie aprobată FDA și este folosită deja de peste 200.000 de oameni din întreaga lume.

Terapia scapă total de durere o treime dintre pacienți și reduce intensitatea durerii semnificativ pentru 8 din 10 pacienți*.

 

                                    Cum funcționează?

 • Dispozitivul  a fost lansat în Europa în septembrie 2018, pentru prevenția și tratarea în acut a migrenei. Este de asemenea eficient în tratarea cefaleei de tensiune și a nevralgiei Arnold.
 • Este aprobat FDA (SUA) și în Comunitatea Europeană.
 • Acesta folosește stimularea electrică transcutană a celei mai importante ramuri a nervului trigemen, care are rol în modularea durerilor de cap.
 • Este ușor de utilizat: dispozitivul se poziționează pe frunte cu ajutorul unui plasture, iar în timpul folosirii pacientul își poate desfășura activitățile obișnuite.
 • Dispozitivul are două setări: tratament în acut (o oră)  și tratament preventiv (zilnic, 20 de minute).

                                     

Cine suferă de migrene și cui i se adresează?

 • Pachetul se adresează persoanelor care suferă de dureri de cap frecvente și intense
 • Migrena este a treia boală ca prevalență și prima cauză de dizabilitate din lume la persoanele sub 50 de ani
 • Peste 12% din populația lumii suferă de migrene ( 18% femei, 6% bărbați)
 • Folosirea medicamentelor pentru durere de cap în exces poate da cefalee de abuz medicamentos
 • Există peste 200.00 de oameni care folosesc deja această terapie în lume
 • Mai mult de 50% dintre cei care au migrene nu sunt niciodată diagnosticați

Beneficii

 

 • Dispozitivul este portabil, ușor de folosit acasă/birou, neinvaziv și neiradiant
 • Există peste 200.00 de oameni care folosesc deja această terapie în lume
 • Folosit în setarea acută, scapă total de durere o treime dintre pacienți și reduce intensitatea durerii semnificativ pentru 8 din 10 pacienți
 • Folosit în setarea de prevenție, poate reduce tratamentul medicamentos cu 75% și frecvența atacurilor migrenoase cu peste 50%
 • Dispozitivul are un foarte bun raport eficiență/siguranță, doar 4.3% dintre utilizatori raportând efecte adverse ușoare și reversibile (amorțeli, furnicături, iritații locale la nivelul frunții),  spre deosebire de tratamentul medicamentos la care efectele adverse pot fi foarte grave.

 

Despre HEAD’s UP în presa din România:

Dr. Bogdan Pană, medic neurolog la Centrul Medical Emerald, a prezentat la congresul de la Dublin rezultatele cercetării făcute pe primii 39 de pacienți care au beneficiat de terapia Head’s UP prin Cefaly Dual din România. Posterul a fost prezentat pe 7 septembrie și a fost realizat alături de dr. Andra Iosif și dr. Adina Roceanu. Citește mai multe despre Congresul de la Dublin și noutățile în tratarea migrenelor la nivel mondial, aici.

Ce a găsit studiul la pacienții cu migrenă din România?

Din totalul de 39 pacienți care au putut fi incluși în studiu, 30 au fost femei și 2 bărbați.  9 pacienți au completat jurnalul migrenei zilnic, toti fiind de sex feminin. 5/9 pacienți au raportat în primele trei luni o scădere semnificativă a numărului de ore de durere cauzată de migrenă (cu peste 50% din durata anterioară), urmând ca încă 3 să devină responsivi după 5 respectiv 7 luni de folosire a dispozitivului Cefaly Dual. Unul dintre ei, în a 6 lună de utilizare a devenit super-responsiv, adică nu a mai avut nicio oră de durere (100% tratare a migrenei). Doar 2 dintre pacienti au renunțat la terapie din primele zile, din cauza durerii din timpul sesiunilor si unul din cauza alergiei la acrilatul electrozilor.

La nivelul intensității, la trei luni de utilizare, 22% dintre pacienți au experimentat o scădere semnificativă a durerii în timpul atacurilor, 11% la patru luni de utilizare și alți 22% la șapte luni de utilizare. Rezultatele sunt promițătoare, situându-se peste rezultatele studiilor clinice efectuate în Statele Unite si alte tari europene, acest fapt datorându-se criteriilor foarte stricte de includere a pacienților în terapie, fiind recomandată doar pacienților care puteau cu adevărat fi ajutați de acest dispozitiv inovativ.

Testimoniale pacienți:

Dintotdeauna am avut migrene, am luat pumni de calmante care nu isi mai faceau efectul, iar dupa o calatorie de 10-11 ore cu avionul, aveam 2 zile dureri de cap. Nu si de data aceasta – dupa 11 ore de zbor, m-am simtit perfect, deoarere am inceput tratamentul cu Cefaly. Cefaly este un device revolutionar care, folosit 20 de minute pe zi, previne migrenele. In cazul in care aveti deja o migrena, 1 ora de tratament v-a scapat de durere #faramedicamente. Elena O.

Crizele au fost din ce în ce mai rare. Nu am mai avut dureri de cap. Până acum, dispozitivul a fost o minune. Daniela P.

Este primul sfârșit de săptămână din ultimii ani în care nu am mai avut nicio durere Mioara M.

Crizele s-au rărit de la 5-6 la 3-4 pe lună după prima lună de folosire. Monica S.

Este o adevarata minune dispozitivul Cefaly,episoadele ,,migrenoase” au fost reduse seminificativ ,aproape au dispărut.Multumesc Dl Dr.Bogdan Pană și întregi echipe a centrului Emerelad. Recomand dispozitivul tuturor celor care se confrunta cu migrene. Nicoleta G. 

Si eu am Cefaly de șase luni, mi-a redus mult crizele migrenoase, aveam in fiecare zi. Il iau cu mine oriunde si e o adevarata alinare Elena S.

Programează-te acum la medicul neurolog și află dacă terapia HEAD’s UP te poate ajuta și pe tine să scapi de durerile de cap!

Detalii despre serviciile de neurologie și tarife aici.

 

*statistică valabilă pentru modul acut.

Dr. Bogdan Pană despre migrene

×

Cum a fost experienta pe site?

Lasati-ne un review pe Facebook

Lasati-ne un testimonial