BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Monitorizarea Holter EKG

Ce este un monitor Holter?

Monitorul Holter este un dispozitiv de mici dimensiuni, alimentat de baterii, care înregistrează activitatea inimii. Aparatul înregistrează electrocardiograma (EKG) dumneavoastră în continuu, de la 24 ore până la 7 zile.

În timp ce purtați monitorul Holter veţi fi sfătuit să efectuaţi toate activităţile dumneavoastră zilnice obișnuite.

Cand este indicată monitorizarea Holter?

Un EKG obişnuit poate diagnostica ritmul și frecvenţa cardiacă, precum şi alte anomalii care pot afecta funcția cardiacă normală. Totuşi, de cele mai multe ori, simptomele cardiace apar acasă, la serviciu sau în alte circumstanţe unde nu puteţi beneficia imediat de un EKG. Poate că aţi simţit nereguli ale ritmului cardiac, palpitaţii, durere în piept, pauze al inimii care nu apar în momentul în care se efectuează EKG, deoarece sunteți conectat la aparat pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Monitorizarea pentru o perioadă mai lungă de timp este necesară pentru înregistrarea acestor evenimente.

În clinica noastră puteţi beneficia de aparate care vă pot înregistra activitatea inimii pana la 7 zile.

Cum funcţionează?

Monitorul Holter este foarte mic, cat jumătate dintr-un pachet de cărți de joc. De monitor sunt ataşate mai multe cabluri care se conectează cu ajutorul unor electrozi plasați pe pielea pieptului dumneavoastră.

Medicul vă va arăta cum să reatașați electrozii în cazul în care aceştia se dezlipesc în timpul perioadei de monitorizare.

Veți primi instrucțiuni despre cum să aveți grijă de monitor și ce să faceți în timp ce îl purtați. Este important să evitați scăldatul, dușul și înotul în timp ce purtați monitorul.

Sunteți încurajați să participați la activitățile dvs. normale în timpul monitorizării Holter.

Purtarea monitorului Holter nu implică riscuri.

Rezultate

După ce a trecut perioada de monitorizare recomandată, veți reveni în clinica noastră pentru a scoate aparatul. Medicul va citi înregistrarea monitorului. În funcție de rezultatele testului, este posibil să vi se recomande să efectuaţi teste suplimentare înainte de a se pune un diagnostic definitiv.