La Emerald, consultațiile durează în medie între 45 de minute și 60 de minute, pacienții beneficiind de un serviciu medical complex.
Medicii noștri dedică timpul necesar pentru o anamneză completă, dar și pentru a explica pacientului și aparținătorului atât rezultatele consultației, cât și cum poate combate boala de care suferă pacientul și cum poate îmbunătăți calitatea vieții acestuia.
Mai mult, medicii noștri oferă indicații și recomandări suplimentare pentru ca pacientul să plece din cabinet cu soluții clare. În cazul patologiilor complexe, poate avea loc un consult multidisciplinar, pacienții beneficiind de expertiza unei echipe medicale formată din medici cardiologi, neurologi, radiologi și interniști.
Afli.Înțelegi.Alegi. sunt astfel trei pași care sunt atinși în orice vizită la Centrul Medical Emerald.
Centrul Medical Emerald oferă consultații de cardiologie, neurologie, medicină internă și investigații CT/IRM (în limita fondurilor disponibile, pentru unele investigații) și cu bilet de trimitere în contract cu CASMB. Găsiți aici(tarife-cas-xls)lista de tarife decontate de CAS.
Pentru programări, vă rugăm să sunați la 021 9814.
Investigația imagistică cea mai complexă și avansată dedicată vizualizării inimii. Emerald este printre puținele centre medicale din România în care se efectuează examene cardio-RM . În centrul Emerald, aceste examinări se realizează cu suportul unei echipe medicale mixte formate din 3 medici și un asistent (un medic cardiolog cu specializare europeană în Marea Britanie în cardio-RM, un medic radiolog cu experiență de peste 15 ani în cardio-RM și un medic – operator IRM). Investigația include o întrevedere cu echipa medicală și o discuție pe baza celor peste 2000 de imagini preluate în timpul investigației, CD-ul cu imaginile oferit pe loc și rezultatul redactat multidisciplinar, oferit pe loc, sau în maxim 5 zile lucrătoare, în funcție de complexitatea cazului.
Află mai multe despre investigație aici.
Nativ
Cu substanță de contrast
Rezonanţa magnetică de stres este o metodă non-invazivă, non-iradiantă, nedureroasă de diagnostic a bolii cardiace ischemice. Emerald este printre puținele centre medicale din România în care se efectuează explorări cardio-IRM de stres. În centrul Emerald, aceste examinări se realizează cu suportul unei echipe medicale mixte formate din 3 medici și un asistent (un medic cardiolog cu specializare europeană în Marea Britanie în IRM cardiacă, un medic radiolog cu experiență de peste 15 ani în cardio-IRM și un operator IRM). Investigația include o întrevedere cu echipa medicală și o discuție pe baza celor peste 2000 de imagini preluate în timpul investigației, CD-ul cu imaginile oferit pe loc și rezultatul redactat multidisciplinar, oferit pe loc, sau în maxim 5 zile lucrătoare, în funcție de complexitatea cazului.
Află mai multe despre investigație aici.
Cu substanță de contrast
Investigația este dedicată evaluării și măsurării gradului încărcării miocardice și hepatice cu fier în condiții patologice asociate cu acumularea crescută a fierului la aceste niveluri. (include secvențe pentru evaluarea funcției cardiace)
Nativ
Examenul imagistic prin rezonanță magnetică (IRM) cerebral este utilizat pentru detecția și caracterizarea de multiple tipuri de leziuni sau de anomalii ale creierului, cum ar fi: accidentul vascular cerebral, tumori, infecții, traumatisme, scleroza multiplă, malformații etc.
Nativ
Cu substanță de contrast
Ex9minare IRM de înaltă performanță, dedicată caracterizării unor leziuni specifice al căror substrat nu poate fi tranșat printr-o evaluare IRM cerebral standard. Spectroscopia este o explorare suplimentară unui examen IRM cerebral standard, indicată numai în cazuri speciale, permițând analiza moleculară detaliată a unor anumite tipuri de leziuni. Difuzia tensorială este o secvență IRM de înaltă complexitate ce este indicată numai în situații particulare, în vederea analizei localizării și patenței unor conexiuni nervoase din anumite zone ale creierului.
Cu substanță de contrast
Secvență specifică ce se adaugă unei examinări IRM cerebrale, ce permite vizualizarea vaselor de sânge de la nivelul creierului, fără administrarea intravenoasă a substanței de contrast. Examinarea se realizează doar în completarea unei explorări IRM cerebrale.
Nativ
Examen IRM cerebral cu efectuarea unui grup suplimentar de secvențe speciale centrate la nivelul orbitelor, pentru decelarea cu eficiență sporită a unor leziuni prezente la aceste niveluri.
Nativ
Cu substanță de contrast
Secvență (secvențe) suplimentare efectuate în plus față de un examen IRM cerebral standard, dedicată (dedicate) vizualizării nervilor cranieni la nivelul cisternelor LCR respective. În anumite situații în care se decelează leziuni specifice, explorarea poate necesita injectare de contrast paramagnetic.
Nativ
Cu substanță de contrast
Explorare dedicată evaluării aspectului sinusurilor cranio-faciale și a mastoidelor.
Nativ
Explorare IRM dedicată vizualizării structurilor moi de la nivelul gâtului, indicată de obicei în afecțiuni ale faringelui, laringelui, ale structurilor musculare sau conjunctive ale gâtului, precum și deseori pentru evaluarea limfoganglionilor de la acest nivel sau a glandelor salivare.
Nativ
Cu substanță de contrast
Examenul angio-IRM al vaselor cervicale (trunchiuri arteriale supraaortice) este indicat în principal pentru vizualizarea arterelor carotide și vertebrale, în cazul suspiciunii de dilatații sau stenoze (îngustări) ale acestora de diferite cauze, frecvent în cadrul aterosclerozei.
Investigațiile se recomandă în completarea unui examen Angio-CT sau la pacienții ce nu au indicație medicală pentru explorare de tip Angio-CT
Nativ
Cu substanță de contrast
Explorarea aspectului, calibrului și permeabilității arterelor renale fără injectare de substanță de contrast reprezintă o tehnică avansată, de înaltă tehnicitate disponibilă în centrul nostru, având în vedere faptul că explorările angio-IRM de la nivelul corpului necesită de obicei injectare de contrast.
Nativ
Cu substanță de contrast
Secvență angiografică cu injectare de contrast paramagnetic iv, ce poate fi efectuată opțional atât în completarea unei alte examinări (de exemplu IRM de cord nativ, IRM abdomen nativ) cât și izolată, pentru vizualizarea structurilor arteriale și venoase sistemice și/sau după caz pulmonare, în prezența unor clase diferite de anomalii congenitale sau dobândite.
Investigațiile se recomandă în completarea unui examen Angio-CT sau la pacienții ce nu au indicație medicală pentru explorare de tip Angio-CT
Cu substanță de contrast
Explorarea IRM a coloanei vertebrale poate detecta și analiza modificări osoase vertebrale (tumori, tasări, inflamații etc.), ale discurilor intervertebrale, ale măduvei spinării, foițelor meningeene sau ale țesuturilor moi din vecinătatea coloanei vertebrale.
Nativ
Cu substanță de contrast
Explorarea combinată a două regiuni ale coloanei vertebrale dintre cele trei izolate (cervicală, toracală sau lombară).
Nativ
Cu substanță de contrast
Explorarea întregii coloane vertebrale, cuprinzând toate cele trei regiuni (cervicală, toracală și lombară).
Nativ
Cu substanță de contrast
Examenul IRM este metoda cea mai eficientă pentru explorarea glandei hipofize, fiind mult mai sensibil decât explorarea computer tomografică (CT).
Nativ
Cu substanță de contrast
Examenul este indicat într-o paletă largă de afecțiuni: inflamații (sacro-ileită, osteoartrită), spondilită ankilopoietică, artrită reumatoidă sau degenerativă, necroză avasculară, tumori, psoriazis, dureri cu localizare sacro-iliacă etc.
Nativ
Cu substanță de contrast
IRM este metoda cea mai sensibilă pentru evaluarea atât a oaselor, cât și a articulațiilor de la acest nivel.
Nativ
Cu substanță de contrast
Enterografia RM este o tehnică de imagistică prin rezonanță magnetică utilizată pentru a evalua si diagnostica diversele patologii ale tubului digestiv.
Nativ
Cu substanță de contrast
Examen IRM ce implică studiul combinat al abdomenului și al pelvisului, în funcție de indicația clinică (vezi comentariile de mai jos, detaliate la explorarea izolată a abdomenului sau a pelvisului).
Nativ
Cu substanță de contrast
Explorare imagistică de înaltă tehnicitate, indicată mai ales în evaluarea organelor parenchimatoase abdominale (ficat, splină, rinichi, glande suprarenale), dar eficientă atunci când se efectuează cu indicații medicale precise, de cele mai multe ori după efectuarea cel puțin a unei ecografii și/sau a unui examen CT abdominal, a unui examen clinic de specialitate (în funcție de suferința specifică) și de analize de laborator specifice. Cu excepția unor indicații cu totul particulare, explorarea necesită injectare de substanță de contrast.
Nativ
Cu substanță de contrast
Examen IRM al abdomenului la care, conform indicațiilor specifice de trimitere, se recomandă în plus față de protolocul standard de explorare și evaluarea aspectului, calibrului și a permeabilității căilor biliare. Examenul necesită secvențe suplimentare dedicate acestor indicații. În cazul în care medicul radiolog recomandă efectuarea examenului cu substanță de contrast, excreția biliară va fi evaluată prin administrarea intravenoasă a unui produs de contrast cu specificitate hepatocitară, ce se excretă biliar și opacifiază consecutiv căile biliare.
Nativ
Cu substanță de contrast
Examen IRM dedicat explorării reno-urinare (rinichi, căi urinare superioare, vezică urinară) ce vizualizează aspectul parenchimelor renale, cât și excreția urinară după injectarea intravenoasă a substanței de contrast. Explorarea este indicată de obicei în condițiile în care examenul ecografic și tomografia computerizată nu sunt suficiente pentru caracterizarea elementelor patologice de la aceste niveluri, fiind efectuată în completarea acestora. Examenul nu este indicat pentru decelarea litiazei (calculilor) din căile urinare.
Cu substanță de contrast
Examen IRM indicat pentru studiul unei game largi de afecțiuni ce implică structuri și organe de la nivelul pelvisului (prostată, uter, ovare, vezică urinară, limfoganglioni etc.), efectuat cu indicații medicale precise și cu tehnică diferită în funcție de organul presupus a fi afectat și cu patologia suspicionată, în completarea unui examen clinic de specialitate, a ecografiei și/sau a examenului CT pelvin. După caz, examenul este efectuat cu sau fără injectare de contrast paramagnetic.
Nativ
Cu substanță de contrast
Examen IRM dedicat evaluării prostatei la pacienți cu suspiciunea unei boli de tip tumoral cu localizare prostatică. Explorarea folosește secvențe speciale de examinare ce studiază aspectul și structura prostatei și pentru a afirma sau exclude prezența unor noduli tumorali la acest nivel. În cazul decelării acestora, se pot oferi detalii referitoare la dimensiunea, localizarea acestora, precum și la gradul probabil de malignitate. Examenul se efectuează la indicația unui medic urolog sau serviciu specializat de urologie, după o evaluare completă clinică și serologică (inclusiv măsurarea valorilor antigenului specific prostatic – PSA) și înainte de biopsia prostatică. Dacă se tentează evaluarea IRM după biopsie, examenul nu se poate realiza mai devreme de 6-8 săptămâni de la momentul biopsiei. De reținut că înafara prostatei, precum și a structurilor și țesuturilor adiacente, examenul nu poate oferi detalii semnificative asupra altor organe sau structuri de la nivel abdominal sau pelvin.
Cu substanță de contrast
Imagistica prin rezonanță magnetică a extremităților oferă detalii de structură atât în cazul articulațiilor mai mari ale membrelor superioare și inferioare (cot, gleznă) sau mai mici (mână și picior), cât și în cazul regiunilor anatomice cuprinse între acestea (coapsă, gambă, braț, antebraț, deget).
Nativ
Cu substanță de contrast
Articulațiile temporo-mandibulare sunt articulații mici, cu activitate intensă, simultană și cu o morfologie complexă, cu multe componente aflate într-un spațiu mic, toate individualizabile și caracterizabile prin rezonanța magnetică (condilul, fosa glenoidă, tuberculul articular, discul articular, țesutul retrodiscal, membrana sinovială și capsula articulară).
Nativ
Cu substanță de contrast
Cu substanță de contrast
Cu substanță de contrast
+45′
+25′
+90′
Pachetul conține, în plus față de pachetul cardio de bază, în funcție de recomandarea medicului, ori un Holter (de tensiune sau EKG pentru 24 de ore, ori un Test de efort)
+140′
+35′
+15′
+60′
+45′
+45′
+45′
+30′
+60′
+30′
+20′
20′
20′
+30′
45′
+30′
+20′
+30′
+40′
+60′
+60′
TECP este o investigație cardio-pulmonară complexă, ce se adresează pacienților post COVID-19, sportivilor, pacienților candidați la transplant cardiac sau celor care încep un program de recuperare cardiovasculară. Mai multe detalii aici.
Mai multe detalii despre ecograful de ultimă generație și tipurile de ecografii cardiace, aici.
Mai multe detalii despre importanța ecografiei cardiace la pacienții oncologici, aici.
La domiciliu, timp de o săptămână, cu o interpretare pe zi de către medic în maximum 24 de ore
Află mai multe despre acest dispozitiv inovativ aici.
La domiciliu, timp de o lună, cu 10 interpretări interpretate online de către medic
Află mai multe despre acest dispozitiv inovativ aici.
+45′
+25′
+60′
+45′
+25′
+20′
Pachetul se adreseaza persoanelor care sufera de dureri de cap frecvente si intense. Terapia se realizeaza utilizand cel mai nou si inovativ dispozitiv medical, neinvaziv, neiradiant, conceput pentru preventia si tratarea atacurilor de migrena la domiciliu. Include electrozii necesari si control la medicul neurolog pentru ajustarea planului de tratament.
+45′
+45′
+60′
+25′
+25′
La domiciliu, timp de o săptămână, cu o interpretare pe zi de către medic în maximum 24 de ore
Centrul Medical Emerald oferă pacienților o abordare multidisciplinară a patologiilor, endocrinologia integrându-se excelent cu cardiologia, neurologia și medicina internă, specialitățile consacrate ale centrului.
Endocrinologia se ocupă de diagnosticul si tratamentul bolilor sistemului endocrin și își desfășoară activitatea prin intermediul unor substante numite hormoni. Acestia sunt secretati de diferite glande sau tesuturi din organism (tiroidă, paratiroide, suprarenale, pancreas, hipotalamus, ovare, testicule și timus, epifiză, hipofiză), cu efecte extrem de variate și importante pentru sanatate.
Simptomele cauzate atunci când acești hormoni sunt în exces pot fi: transpiratie, hipertensiune arterială, tahicardie (frecventa cardiaca crescuta), osteoporoza, litiaza renala, urinare frecventa, diabet zaharat, cresterea greutatii, indesirea parului de pe corp, probleme ale ciclului menstrual la femei, iar atunci când hormonii nu sunt suficient secretați, apare tensiune arteriala scazuta (hipotensiune), bradicardie (frecventa cardiaca scazuta), cresterea volumului de urina, deshidratare, scadere in greutate, oboseala, dureri musculare, greata, diaree, bronzarea tegumentelor.
+45′
+60′
O evaluare completă a glandei tiroide, atât din punctul de vedere al morfologiei, cât și pentru identificarea modificărilor patologice (noduli, tiroidită Hashimoto, boala Basedow – Graves etc)
+25′
+25′
+25′
+45′