BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

Caută

Solicită o programare

Primul board neurologic internațional

Ne bucurăm să îl avem alături de noi cu ocazia primului board neurologic international pe Prof. dr. Tudor Jovin , director medical la Cooper Neurological Institute USA, în calitate de consultant pe cazuri complexe în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul intervențional si non-intervențional al întregului spectru de boli vasculare ale creierului și măduvei spinării.

Alături de dr. Bogdan Pană, dr. Ioana Dunca (neurologi) și dr. Răzvan Capșa (imagist), a fost discutat de exemplu un caz de malformație arterio-venoasă (MAV), diagnosticat în centrul nostru printr-o investigație Angio-RM cerebral, rezultând o leziune ce sugerează MAV cu sângerare acută și edem perilezional parietal superior dreapta.
O malformație arterio-venoasă (MAV) apare atunci când arterele din creier se conectează direct la venele din apropiere, fără a avea între ele vasele mici normale (capilare).
Provocarea anticoagulării și istoricul complex al acestui pacient a necesitat o abordare multidisciplinară și personalizată (neurolog-imagist-neurointervenționist, cardiolog). Ne bucurăm că echipa noastră, alături de experiența internațională a profesorului Tudor Jovin a reușit să ofere cea mai bună soluție pentru pacientul în cauză.