BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Primul program de monitorizare la domiciliu a pacienților cardiaci din România

Pentru prima dată în România, Emerald lansează un program de monitorizare la domiciliu a pacienților cu boli cardiovasculare, cu o tehnologie de ultimă generație, ce permite crearea unui dosar electronic inteligent, accesibil la orice oră atât medicului, cât și pacientului și familiei acestuia.

Pincipala cauza de deces în România este reprezentată de afecțiunile cardiovasculare. Insuficiența cardiacă reprezintă stadiul final a mai multor afecțiuni cardiovasculare (infarct miocardic, afecțiuni ale valvelor cardiace, tulburări de ritm, hipertensiune etc). Deși s-au înregistrat progrese majore în tratarea insuficienței cardiace, unul din doi pacienți moare în 5 ani de la diagnosticare. Reiese astfel necesitatea unei monitorizări stricte a evoluției parametrilor vitali (tensiune, puls, nivel de oxigen din sânge, greutate) a simptomelor, precum și a tratamentului acestor pacienți pentru a crește speranța de viață.

Prevenirea episoadelor de agravare ale bolii sau depistarea în stadii incipiente, când prin intervenții minime (ajustarea tratamentului medicamentos, restricții alimentare) se poate obține o reechilibrare rapidă a pacientului poate evita internarea pacientului sau  opri o evoluție nefavorabilă ce poate duce la deces.

Se obține astfel o îmbunătățire a calității vieții pacientului și a familiei acestuia, scăzând totodată și costurile asociate spitalizării și invalidității generate.

Având în vedere că pacienții cu insuficiență cardiacă necesită adesea suportul moral al membrilor familiei, boala afecteaza deopotrivă atât pacientul cât și familia acestuia. De aceea proiectul nostru îi va implica în procesul de monitorizare pe ambii, diminuând impactul emoțional la care sunt supuși membrii familiei când au în grija lor o persoană ce suferă de această boală.

Echipa Emerald se angajează prin acest proiect să nu ofere numai un serviciu medical de o calitate crescută, cât și un suport moral acordat atât pacientului cât și familiei. Astfel, chiar dacă vă aflați la distanță, puteți avea liniștea și siguranța că persoanele dragi sunt monitorizate de o echipă de profesioniști din domeniul medical, cu tehnologii avansate, având acces permanent la dosarul electronic cardiovascular al pacientului. Se reduc astfel deplasările dese la medic, fiind noi cei care venim la domiciliul pacientului.

Ce conține pachetul?

  • O evaluare inițială cardiologică completă (în centru, particularizată pe patologia pacientului)
  • Evaluarea constantă a calității vieții
  • Vizite săptămânale (4 pe lună, 24 în total) la domiciliu ale echipei medicale pentru preluarea parametrilor cardiaci (EKG, măsurarea tensiunii arteriale, pulsoximetrie, fonocardiogramă, greutate, temperatură, indice gleznă braț, test de mers 6 minute)
  • Interpretarea în timp real a acestora
 • Raport intermediar și final cu evoluția parametrilor măsurați
 • Evaluare intermediară în centru și atunci când este necesară modificarea atitudinii terapeutice în centru
 • Evaluare finală în centru cu indicarea modalității de continuare a monitorizării pe termen nedeterminat
 • Recomandări de stil de viață, dietă și alte investigații complementare
 • Asistență telefonică zilnică 12h/zi
 • Ecocardiografii, Holtere și alte investigații cardiologice nelimitate incluse, la recomandarea medicului

Ce pacienți pot beneficia de acest program?

 • Pacienți recent externați după un episod de insuficiență cardiacă (NYHA II, III)
 • Pacienți cu istoric recent de infarct miocardic sau angină
 • Pacienți hipertensivi
 • Pacienți cu tulburări de ritm
 • Pacienți ce au suferit recent o intervenție chirurgicală cardiovasculară

Condiții de siguranță și protecție împotriva transmiterii infecției cu COVID-19

Întreg personalul implicat în program este testat constant iar vizitele la domiciliu se desfășoară respectând toate condițiile de protecție atât a pacientului, cât și a personalului medical. Dispozitivele medicale utilizate sunt dezinfectate după fiecare pacient, personalul medical folosind echipamente  de protecție de unică folosință.

Cum pot accesa programul?

Pentru fiecare pacient, este necesară o evaluare completă inițială, în centru, pe baza căreia se va personaliza planul de monitorizare la domiciliu, în funcție de afecțiunea pacientului și stadiul de evoluție. Ulterior, se stabilește un program săptămânal în care asistentul vă vizitează pentru preluarea parametrilor cu un echipament portabil, vizită ce durează maxim 30 de minute. Interpretarea acestora se face pe loc de către echipa medicală.

Achitarea pachetului se va face lunar, cu încheierea unui contract (tip abonament). Pachetul se adresează pacienților din București și are o durată de minim 6 luni.

Detalii despre pachet la 0739/675688