BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Noul consiliu consultativ al Grupului SofMedica

Centrul Medical Emerald, parte a Grupului SofMedica anunță încheierea primei întâlniri a managementului centrului cu noul nostru consiliu consultativ (Advisory Board). Intrăm astfel într-un alt capitol interesant din istoria noastră de peste 27 de ani, pregătiți să pornim în noi călătorii și să ne confruntăm cu noi provocări care ne vor permite să ne sporim și să ne extindem contribuția la dezvoltarea domeniului sănătății în România.
Începând din acest an, alături de echipa noastră de management, avem privilegiul să avem sprijinul, expertiza și ideile membrilor consiliului consultativ, care ne vor ghida pe calea către obiectivele noastre strategice actuale și ne vor ajuta să ne conturam altele noi.

 

 

Consiliul consultativ al Centrului Medical Emerald ( parte a Grupului SofMedica)

Despre membrii consiliului consultativ:

Liviu Klein, M.D., M.S. este directorul Centrului de îngrijire pentru insuficiență cardiacă avansată, șeful secției de insuficiență cardiacă avansată, suport mecanic circulator, hipertensiune pulmonară și transplant de inimă, precum și director de cercetare clinică de cardiologie în cadrul Universității din California, San Francisco (UCSF). El este specializat în tratarea pacienților cu insuficiență cardiacă și aritmii, ocupându-se inclusiv de pacienți înainte și după transplant cardiac. De asemenea, are experiență în resincronizare cardiacă, monitoare hemodinamice implantabile și terapii mecanice, cum ar fi dispozitivele de asistență ventriculară pentru insuficiența cardiacă. În cercetările sale, el studiază epidemiologia insuficienței cardiace la femei, precum și utilizarea diferitelor tehnici AI pentru a identifica și trata pacienții cu insuficiență cardiacă. În plus, Dr. Klein dezvoltă noi tehnologii pentru monitorizarea și tratarea pacienților cu boli cardiovasculare (inclusiv insuficiență cardiacă) și pentru cei care folosesc dispozitive de asistență ventriculară.

Dr. Klein este membru al Asociației Americane a Inimii, al Societății pentru Insuficiență Cardiacă din America și al Societății Internaționale de transplant pulmonar și cardiac. A publicat peste 100 de articole și cărți în cadrul UCSF, unde este și profesor de medicină clinică.

 

Dr. Richard K. Lenz s-a născut în Londra, Regatul Unit, în urmă cu 46 de ani, fiind de naționalitate germană. Este căsătorit cu Sarah și împreună au trei copii, familia locuind în prezent la München. Richard deține un masterat de științe în Inginerie Mecanică, un MBA în Administrarea Afacerilor și un doctorat în Finanțe de la Universitatea Tehnică din München și LM, Germania, precum și de la MIT din Boston.

Și-a început cariera în M&A (Goldman Sachs) și Management Consulting cu McKinsey & Co (6 ani), apoi s-a mutat din nou la M&A (Deutsche Bank) și apoi la Private Equity (Orlando Management). A achiziționat apoi o  companie de furnizori de avioane (E.I.S. Aircraft) și a fost directorul general al companiei înainte de a o vinde către EQT în februarie 2015. Mai departe, Richard a fondat și construit propriul holding industrial, având în prezent diverse companii în portofoliu.

 

 

Kevin Collins este Chief Revenue Officer pentru Lucira Health, o companie de tehnologie medicală concentrată pe dezvoltarea și comercializarea de truse inovatoare de testare a bolilor infecțioase, din mai 2021.  Din aprilie 2020 până în mai 2021, dl Collins a fost vicepreședinte al operațiunilor comerciale internaționale și coordonatorul diviziei de vânzări și dezvoltare la Outset Medical, o companie de pionierat în tehnologie medicală care reinventează dializa pentru pacienți și furnizori, de la ATI până la sufragerie. El are peste 15 ani de experiență internațională în industria tehnologiei medicale.

Înainte de a se alătura Outset, Kevin a fost vicepreședinte pentru unitatea de afaceri Global Distribution a Intuitive Surgical, unde a gestionat o rețea formată din 39 de țări și 25 de distribuitori. Unul dintre momentele de bucurie ale lui Kevin este să învețe modul în care tehnologiile medicale disruptive sunt introduse pe piața globală.

 

 

Catherine Sofianou este președintele grupului de companii SofMedica, un furnizor de servicii și tehnologii medicale de ultimă generație recunoscut în Europa de Sud-Est, cu sedii principale în Atena – Grecia și București – România. Este mamă a doi copii și, pe lângă greacă, Catherine Sofianou vorbește engleză, franceză, germană precum și limba arabă.

Ea s-a născut în Cairo, Egipt, ca cel mai tânăr membru al unei familii grecești cu origini de pe coastele Smirnei (în prezent Izmir). S-a mutat în Grecia în 1963, unde și-a început afacerea internațională de 40 de ani prin înființarea, împreună cu soțul ei, Pandelis, a unei companii comerciale cu sediul în Atena, care a început ca importator exclusiv de produse de ultimă generație din Europa de Vest în Grecia și Africa de Nord. .

La începutul anilor ’90, Catherine Sofianou a văzut oportunitatea în domeniul sănătății din Europa de Sud-Est și a avut curajul să o urmeze: a înființat în 1994 la București – România o companie de import specializată în tehnologii medicale de înaltă calitate din Statele Unite, care în prezent se mândrește cu faptul că a introdus câteva terapii inovatoare în întreaga regiune, cum ar fi inima artificială și chirurgia minim invazivă asistată robotic.

Astăzi, Catherine Sofianou își împarte timpul între București și Atena activând ca membru al consiliului consultativ și cofondator al Grupului SofMedica, în care activează acum  peste 100 de profesioniști din domeniul sănătății cu sediul în 4 țări diferite (România, Grecia, Bulgaria și Cipru). Totuși, își găsește timpul și entuziasm pentru a contribui la activitatea unor organizații sociale non-profit.

 

Echipa de management a Grupului SofMedica