Cardiologie 

Echipa Emerald acordă în această perioadă și sfaturi medicale online. Află mai multe despre cum puteți obține o programare online, aici.

Cu o echipă de 11 medici cardiologi (prof dr., primari și specialiști), cu diferite competențe și specializări și cu experiență internațională, putem efectua o gamă largă de investigații pentru diagnosticul precis al afecțiunilor inimii.

La nivel imagistic, putem vedea inima atât cu un ecograf de ultimă generație, special conceput pentru aplicațiile cardiologice, dar și prin aparatul IRM (rezonanță magnetică), Emerald fiind unul dintre primele centre din România specializate în CARDIO-RM, cea mai complexă metodă de vizualizare și diagnosticare a inimii. De asemenea, efectuăm gama completă de servicii de cardiologie și pacienților minori – prin medic cardiolog pediatru.

Efectuăm toată gama standard de teste (test de efort, test de efort cardiopulmonar -TECP, EKG, ecografii doppler de carotide, membre – artere și vene, monitorizare Holter de lungă durată EKG/tensiune), dar și monitorizarea markerilor cardiovasculari (NȚ-proBNP, Troponină și D-dimeri) prin analize de sânge efectuate în regim de urgență. În plus, datorită colaborării cu un centru de excelență din Statele Unite pacienții noștri pot beneficia de Testări Genetice, prin pachete care includ recomandare, consiliere genetică, screening familial și pedigree, recoltare, logistică de transport și interpretarea rezultatelor.

Pacienții care au suferit un infarct miocardic, intervenții chirurgicale, proceduri de intervenție coronariană percutanată (PCI) și nu numai pot opta acum pentru un program de Recuperare Cardiovasculară prin ședințe 1 – 1 cu un fiziokinetoterapeut dedicat. Mai multe informații aici.

Prof. Dr. Cardiologie

maria-dorobantu

Prof. EMERIT Dr. Maria Dorobanțu

Medic PRIMAR cardiologie și medicină internă, competență în ecografie transesofagiană.

Doctor în științe medicale, conducător lucrări doctorat UMF București

Membru al Academiei de Științe Medicale din România și membru corespondent al Academiei Medicale din Franța.

Are o experiență bogată de peste 35 ani în cardiologia românească și internațională. Printre principalele titluri: Șef Clinică de Cardiologie la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), fondator și președinte al Societății Române de Hipertensiune, Doctor Honoris Causa – Universitatea de Vest, Arad.

A publicat peste 400 de lucrări științifice și articole în reviste internaționale și în cărți de specialitate.

editorial-conf-dr-ruxandra-jurcut

Prof. Dr. Ruxandra Jurcuț

Medic primar cardiologie, FESC, FEACVI

Doctor în științe medicale

Supraspecializare ecocardiografie specială

Expert în boli cardiace genetice și cardiooncologie

Coordonator al Centrului de Expertiză pentru Boli Cardiovasculare Genetice Rare – IUBCV „Prof.dr.C.C.Iliescu”

mircea-coman-poza2

Prof dr. Ioan Mircea Coman

Medic PRIMAR cardiolog, supraspecializare cardiologie pediatrică

Doctor în științe medicale

Șeful Clinicii de Cardiologie UMF „C.Davila” și Șeful Secţiei Cardiologie II la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C. C. Iliescu”, București.
Competențe: ecocardiografie generală, ecocardiografie specială, rezonanță magnetică cardiacă. Aria de interes: boli cardiace congenitale, hipertensiune pulmonara.

Președinte în exercițiu al Gr. de Lucru de Cardiologie Pediatrică și Boli Cardiace Congenitale ale Adultului
Fost Presedinte al Societatii Române de Cardiologie ( RC). Fellow al Societatii Europene de Cardiologie (ESC)

Fellow al Colegiului American de Cardiologie ( CC). Co- Fondator al Fundației pentru Protecția Adulților cu Boli Cardiace Congenitale (PROTCARD)

klein_bckalb

Prof. Dr. Liviu Klein

Medic  cardiolog

Medic cardiolog român ce conduce programul de Suport Circulator si Transplant Cardiac pentru pacienții cu insuficiență cardiacă avansată – Universitatea California, San Francisco, SUA, s-a alăturat echipei EMERALD, în calitate de consultant pe cazuri complexe de insuficiență cardiacă și transplant cardiac.

Este specializat în îngrijirea pacienților cu insuficiență cardiacă și aritmii, inclusiv îngrijirea înainte și după operație pentru recipienții de transplant cardiac. De asemenea, are experiență în resincronizare cardiacă și terapii mecanice, cum ar fi dispozitivele de asistență ventriculară pentru insuficiența cardiacă.

În cercetările sale, dr. Liviu Klein studiază epidemiologia insuficienței cardiace la femei, inclusiv a celor cu risc de moarte subită cardiacă. Împreună cu colegii din Departamentul de Bioinginerie și Științe Terapeutice, el dezvoltă noi tehnologii pentru monitorizarea și tratarea pacienților cu insuficiență cardiacă și alte tipuri de boli cardiovasculare, inclusiv cei care folosesc dispozitive de asistență ventriculară. Dr. Liviu Klein a obținut o diplomă de medicină la Universitatea de Medicină Carol Davila din București, România, urmată de diploma de master în investigații clinice la Universitatea Northwestern din Chicago. A absolvit un rezidențiat în medicină internă la Centrul Medical Masonic din Chicago și supraspecializări în cardiologie, insuficiență cardiacă avansată și transplant de inimă, și în electrofiziologie cardiacă.

Dr. Liviu Klein este Profesor de Cardiologie la Universitatea California, San Francisco, SUA si este membru al American Heart Association, Heart Failure Society of America și International Society for Lung and Heart Transplantation. A publicat peste 100 de articole și cărți.

 

 

Cardiologie Generală, Hipertensiune, Ecografie și Doppler vase

maria-florescu

Dr. Maria Florescu

Medic PRIMAR cardiologie, competență în ecografie transesofagiană și vasculară.

Doctor în științe medicale

Medic primar cardiolog, doctor în medicină, cu competență de ecocardiografie transtoracică și transesofagiană, competență de ecografie vasculară. Membră a Societății Române de Cardiologie și membru al Societății Europene de Cardiologie. Are o experiență bogată de peste 15 ani, dintre care peste 10 ani la Spitalul Universitar de Urgență București și peste un an de zile cu experiență internațională de voluntariat în clinici de chirurgie cardiacă în Sudan și Italia, dar și ca șef de lucrări UMF Carol Davila București.

Teza de doctorat cu subiectul – ”Cordul sportivilor” și experiență importantă în programe de urmărire cardiologică a pacienților oncologici.

dr-cristina-tarziu

Dr. Cristina Manuela Tîrziu

Medic Primar Medicină Internă și Specialist Cardiologie

Doctor în medicină

Competență în ecografie generală, ecocardiografie Doppler și ecografie Doppler vasculară

Medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca București

alexandru_scafa

Dr. Alexandru Scafa

Medic primar cardiologie, competență în ecocardiografie

Doctor în științe medicale, Șef de lucrări UMF București

Dr. Alexandru Scafa este medic primar cardiologie, șef lucrări la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila si doctor în științe medicale. Are o vastă experiență în îngrijirea pacienților cu afecțiuni cardiace în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și SMURD.

img_20190731_153843

Dr. Monica Dobrovie

Medic specialist cardiologie, competență ecocardiografie transesofagiană, specializată în imagistică cardiacă, rezident radiologie Fundeni, cu experiență în Angio-CT coronarian

Medic specialist cardiolog cu formare în imagistică non-invazivă multimodală cardiacă. Pe parcursul a patru ani de rezidențiat în Germania a obținut competențele europene (EACVI) de ecografie transtoracică și ecografie transesofagiană intraoperatorie. După încheierea specializării în cardiologie a urmat un an de cercetare în Belgia, unde a absolvit studiile postuniversitare de imagistică avansată ale Universității din Leuven, și s-a specializat în CARDIO-RM, absolvind examenul de certificare CARDIO-RM al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară.

simona-visoiu

Dr. Simona Vișoiu

Medic specialist cardiolog, cu competență in ecocardiografie transesofagiană (specială) și ecografie vasculară.

Formare în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Bucucuresti si este doctorand și asistent de cercetare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București. Este membră al Consiliului de Genomică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie, având ca arie de interes: cardiomiopatii, boli cardiace genetice, insuficiența cardiacă.

anna-4

Dr. Anna-Maria Andronescu

Medic primar medicină internă, competență în ecografie vasculară

Doctor în științe medicale

Asistent univesitar disciplina semiologie medicală la UMF „Carol Davila” București. Membru al Societăților Române de Medicină Internă și de Cardiologie, al Societăților Europene de Cardiologie  și de Cardiologie de Urgență; Membru al Asociației „Global Reaserch on Acute Conditions Team – GREAT” și al Asociației Europene de Insuficiență Cardiacă.

Hipertensiune arterială și Insuficiență cardiacă

whatsapp-image-2021-02-23-at-16.36.01

Prof. Dr. Maria Dorobanțu

Medic PRIMAR cardiologie și medicină internă, competență în ecografie transesofagiană.

Doctor în științe medicale, conducător lucrări doctorat UMF București

Membru al Academiei de Științe Medicale din România și membru corespondent al Academiei Medicale din Franța.

Are o experiență bogată de peste 35 ani în cardiologia românească și internațională. Printre principalele titluri: Șef Clinică de Cardiologie la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), fondator și președinte al Societății Române de Hipertensiune, Doctor Honoris Causa – Universitatea de Vest, Arad.

A publicat peste 400 de lucrări științifice și articole în reviste internaționale și în cărți de specialitate.

Imagistică cardiacă (ECO-CT-RM)

010918_565

Dr. Sebastian Onciul

Medic specialist cardiolog, cu certificare europeană nivel 3 în rezonanță magnetică cardiovasculară, competență ecocardiografie transesofagiană

Asistent universitar al UMF Carol Davila, dr. Sebastian Onciul  este specializat în diagnosticul imagistic non-invaziv al bolilor cardiovasculare. A primit bursa Societățatii Europene de Cardiologie pentru a se pregăti timp de un an în Marea Britanie în domeniul Rezonanței Magnetice Cadiovasculare. Este membru al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și co-editor al Ghidului de buzunar pentru Rezonanța Magnetică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie (ESC) /Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară (EACVI).

img_20190731_153843

Dr. Monica Dobrovie

Medic specialist cardiologie, competență ecocardiografie transesofagiană, specializată în CARDIO-RM

Medic specialist cardiolog cu formare în imagistică non-invazivă multimodală cardiacă. Pe parcursul a patru ani de rezidențiat în Germania a obținut competențele europene (EACVI) de ecografie transtoracică și ecografie transesofagiană intraoperatorie. După încheierea specializării în cardiologie a urmat un an de cercetare în Belgia, unde a absolvit studiile postuniversitare de imagistică avansată ale Universității din Leuven, și s-a specializat în CARDIO-RM, absolvind examenul de certificare CARDIO-RM al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară.

2ee30064-07fa-4c64-bdbb-9739adf3ebc2

Dr. Oana Ionita

Medic specialist cardiolog cu specializare în ecocardiografie

Membră a Societății Române de Cardiologie, Societății Cehe de Cardiologie și membră a Societății Europene de Cardiologie

Formare  în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde a și activat ca asistent UMF Carol Davila  pânǎ în anul 2015. În timpul  specializării în cardiologie a urmat un an de cercetare în Belgia, absolvind summa cum laude studiile postuniversitare de imagistică avansată ale Universității Catolice din Leuven.

În ultimii șase ani  și-a desfǎșurat activitatea în cadrul Diviziei de Cardiologie noninvazivă/ laboratorul de ecocardiografie din Spitalul Universitar Královské Vinohrady, Praga, Republica Cehǎ, aria de interes fiind evaluarea și urmărirea pacienților cu boli cardiace valvulare.

Cardiologie intervențională

lucian-calmac

Dr. Lucian CÂLMÂC

Medic primar cardiologie

Competență în cardiologie intervențională

Membru al Societății Române de Cardiologie, membru al Societății Europene de Cardiologie și medic primar cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Carol Davila București în 1999, efectuandu-și rezidentiatul în cardiologie la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca între 2001 și 2007. Din 2007 este medic specialist cardiolog și din 2014 este medic primar cardiolog în cadrul aceluiași spital. În 2011 a obținut comptenta în cardiologie intervențională și în prezent este coordonatorul Departamentului de cardiologie intervențională din Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

gabriel-crasmariu

DR. Gabriel CRÂȘMARIU

Medic specialist cardiologie

Competență ecografie transtoracică și cardiologie intervențională (în curs de efectuare)

Rezidențiat în Cardiologie la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, cu efectuarea unui stagiu de pregătire de 6 luni în Franța. Membru al Societății Române și Europene de Cardiologie, cu experiență în tratamentul bolii cardiace ischemice și insuficienței cardiace acute și cronice.

Arii de interes:

  • Evaluarea pacienților în vederea stabilirii indicatiei pentru proceduri intervenționale sau în vederea chirurgiei cardiace;
  • Tratamentul intervențional al bolii cardiace ischemice – coronarografie și angioplastie;
  • Tratamentul intervențional al stenozei aortice – TAVI.
ali-cherry

DR. Ali CHERRY

Medic specialist cardiologie

Competență ecografie transtoracică și cardiologie intervențională (în curs de efectuare)

Rezidențiat în Cardiologie la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca. Membru al Societății Române și Europene de Cardiologie, cu experiență în tratamentul bolii cardiace ischemice și insuficienței cardiace acute și cronice.

Arie de interes:

  • Tratamentul intervențional al bolii cardiace ischemice – coronarografie și angioplastie;

Cardiologie pediatrică

c4b49f75-4935-4358-8927-dcb249abbb08

Dr. Cristina-Ramona RĂDULESCU

Medic specialist cardiologie şi cardiologie pediatrică, certificare europeană ecografie în boli cardiace congenitale

Doctor în ştiinţe medicale

Membră a Societăţii Române de Cardiologie, a Societăţii Europene de Cardiologie (ESC) şi a Asociaţiei Europene de Cardiologie Pediatrică şi Congenitală (AEPC). Având experienţă atât în patologia cardiovasculară a adultului, cât şi a copilului, Dr. Cristina Rădulescu a efectuat, printr-o bursă a ESC, un an de pregătire în Marea Britanie, într-un centru terţiar de evaluare şi tratament a pacienţilor cu boală cardiacă congenitală. Domenii de interes: cardiomiopatii, cardiologie sportivă, boli cardiace congenitale.

Activează în cadrul SPITALULUI CLINIC DE COPII „DR. VICTOR GOMOIU”

Aritmologie/Electrofiziologie

bogdan-stefan

Conf. Dr.  Ștefan BOGDAN

Medic PRIMAR cardiolog – oferă doar consultații aritmologice

Examen Competenta Europeana dispozitive cardiace implantabile 2008 -Diploma interuniversitara de ritmologie si stimulare cardiaca 2008 – Universitatea Paris V Descartes -Examen Competenta Europeana electrofiziologie 2014 -Fellowship EHRA Electrofiziologie 2013-2014 in Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Israel Proceduri efectuate: -Stimulatoare cardiace -Terapie de resincronizare -Defibrilatoare cardiace -Ablatii cu radiofrecventa standard -Crioablatii -Ablatii cu radiofrecventa asistate 3D.

emerald_echipa-cardio_nic-claudiu-dragotoiu_150322-1-copy

Dr. Nic Claudiu DRAGOTOIU

Medic PRIMAR cardiolog – oferă doar consultații aritmologice

Activează în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof.Dr. C.C. Iliescu”

Competență în electrofiziologie intervențională, stimulatoare și defibrilatoare implantabile.

sergiu-sipos

Dr. Sergiu ȘIPOȘ

Medic PRIMAR cardiolog – oferă doar consultații aritmologice

Activează în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof.Dr. C.C. Iliescu”

Competență în electrofiziologie intervențională, stimulatoare și defibrilatoare implantabile.

Genetică

doc-f

Dr.  Viorica Radoi

Medic PRIMAR genetică medicală, doctor în științe medicale, șef de lucrări la Catedra de Genetică Medicală a UMF Carol Davila București

Absolventă a Universitații de Medicină și Farmacie Carol Davila București, cu o experiență de peste 15 ani în genetică medicală, diagnosticul pre și postnatal al bolilor genetice,, experiență în analiza si interpretarea testelor genetice de ultimă generație – cariotip molecular și secvențiere de nouă generație.

×

Cum a fost experiența pe site?

Lăsați-ne un review pe Facebook

Lăsați-ne un testimonial