Cardiologie 

Putem efectua o gamă largă de teste adresate în mod special vizualizării și testării funcției inimii. În acest scop, o putem vedea cu un ecograf, cu aparatul IRM și îi putem evalua activitatea pe o perioadă mai lungă de timp cu un sistem de monitorizare Holter.

Echipa de medici cardiologi:

maria-florescu

DR. MARIA FLORESCU

Medic PRIMAR cardiologie, competență ecocardiografie generală, transesofagiană și vasculară.

Doctor în științe medicale

Medic primar cardiolog, doctor în medicină, cu competență de ecocardiografie transtoracică și transesofagiană, competență de ecografie vasculară. Membră a Societății Române de Cardiologie și membru al Societății Europene de Cardiologie. Are o experiență bogată de peste 15 ani, dintre care peste 10 ani la Spitalul Universitar de Urgență București și peste un an de zile cu experiență internațională de voluntariat în clinici de chirurgie cardiacă în Sudan și Italia, dar și ca șef de lucrări UMF Carol Davila București.  A publicat numeroase articole în revistele de specialitate și a prezentat lucrări la congresele internaționale și naționale de cardiologie, fiind implicată în proiecte de cercetare medicală.

Teza de doctorat cu subiectul – ”Cordul sportivilor” și experiență importantă în programe de urmărire cardiologică a pacienților oncologici.

011718_706

DR. OANA GHEORGHE-FRONEA

Medic specialist cardiologie și medicină internă, competență ecocardiografie generală

Doctor în științe medicale

Șef de lucrări disciplina Cardiologie în cadrul UMF „Carol Davila” București.  Supraspecializare în evaluarea riscului cardiovascular global al pacienților hipertensivi. Coordonator al Grupului de lucru „Tineri hipertensinologi” al Societății Române de Hipertensiune. Activitate științifică: participări cu lucrări științifice la numeroase congrese și în publicații de specialitate naționale și internaționale. Membru al al Societăților Române de Cardiologie, Medicină Internă și Hipertensiune. Tema actuală de cercetare: Sindromul de îmbătrânire vasculară accelerată (EVA – Early Vascular Aging)

img_5319

DR. CRISTINA ȘTEFAN

Medic specialist cardiologie, competență în ecocardiografie transtoracică și competență în ecocardiografie transesofagiană și tehnici speciale

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Membru al Societății Române de Cardiologie, al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și al Societății Europene de Cardiologie. Activitate științifică: participări cu lucrări științifice la numeroase congrese și în publicații de specialitate naționale și internaționale.

010918_143

DR. IOANA PETRE

Medic specialist cardiologie, competență în ecocardiografie transesofagiană și tehnici speciale

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Doctorand și asistent universitar în cadrul UMF „Carol Davila”. Membru al Societății Europene de Cardiologie, al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară, precum și al Societăților Române de Cardiologie, Medicină Internă și Hipertensiune.

anna-4

DR. ANNA-MARIA ANDRONESCU

Medic primar medicină internă, competență în ecografie vasculară

Doctor în științe medicale

Asistent univesitar disciplina semiologie medicală la UMF „Carol Davila” București. Membru al Societăților Române de Medicină Internă și de Cardiologie, al Societăților Europene de Cardiologie  și de Cardiologie de Urgență; Membru al Asociației „Global Reaserch on Acute Conditions Team – GREAT” și al Asociației Europene de Insuficiență Cardiacă.

010918_25

DR. NICOLETA OPRESCU

Medic specialist cardiolog, competență ecografie cardiacă, atestat de studii complementare în ecografie vasculară.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.