Cardiologie 

Echipa Emerald acordă în această perioadă și sfaturi medicale online. Află mai multe despre cum puteți obține o programare online, aici.

Cu o echipă de 9 medici cardiologi (prof dr., primari și specialiști), cu diferite competențe și specializări și cu experiență internațională, putem efectua o gamă largă de investigații pentru diagnosticul precis al afecțiunilor inimii.

La nivel imagistic, putem vedea inima atât cu un ecograf de ultimă generație, special conceput pentru aplicațiile cardiologice, dar și prin aparatul IRM (rezonanță magnetică), Emerald fiind unul dintre primele centre din România specializate în CARDIO-RM, cea mai complexă metodă de vizualizare și diagnosticare a inimii.

Efectuăm toată gama standard de teste (test de efort, EKG, ecografii doppler de carotide, membre – artere și vene, monitorizare Holter de lungă durată EKG/tensiune), dar și investigații inovative  cum ar fi măsurarea rigidității arteriale sau evaluarea hemodinamică a pacienților cu hipertensiune rezistentă.

Echipa de medici cardiologi:

maria-dorobantu

PROF. DR. MARIA DOROBANȚU

Medic PRIMAR cardiologie și medicină internă, competență în ecografie transesofagiană.

Doctor în științe medicale, conducător lucrări doctorat UMF București

Membru al Academiei de Științe Medicale din România și membru corespondent al Academiei Medicale din Franța.

Are o experiență bogată de peste 35 ani în cardiologia românească și internațională. Printre principalele titluri: Șef Clinică de Cardiologie la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), fondator și președinte al Societății Române de Hipertensiune, Doctor Honoris Causa – Universitatea de Vest, Arad.

A publicat peste 400 de lucrări științifice și articole în reviste internaționale și în cărți de specialitate.

maria-florescu

DR. MARIA FLORESCU

Medic PRIMAR cardiologie, competență în ecografie transesofagiană și vasculară.

Doctor în științe medicale

Medic primar cardiolog, doctor în medicină, cu competență de ecocardiografie transtoracică și transesofagiană, competență de ecografie vasculară. Membră a Societății Române de Cardiologie și membru al Societății Europene de Cardiologie. Are o experiență bogată de peste 15 ani, dintre care peste 10 ani la Spitalul Universitar de Urgență București și peste un an de zile cu experiență internațională de voluntariat în clinici de chirurgie cardiacă în Sudan și Italia, dar și ca șef de lucrări UMF Carol Davila București.

Teza de doctorat cu subiectul – ”Cordul sportivilor” și experiență importantă în programe de urmărire cardiologică a pacienților oncologici.

mircea-coman-poza2

Prof dr. IOAN MIRCEA COMAN

Medic PRIMAR cardiolog

supraspecializare cardiologie pediatrică

Doctor în științe medicale

Șeful Clinicii de Cardiologie UMF „C.Davila” și Șeful Secţiei Cardiologie II la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C. C. Iliescu”, București.
Competențe: ecocardiografie generală, ecocardiografie specială, rezonanță magnetică cardiacă. Aria de interes: boli cardiace congenitale, hipertensiune pulmonara.

Președinte în exercițiu al Gr. de Lucru de Cardiologie Pediatrică și Boli Cardiace Congenitale ale Adultului
Fost Presedinte al Societatii Române de Cardiologie ( SRC ). Fellow al Societatii Europene de Cardiologie ( ESC )

Fellow al Colegiului American de Cardiologie ( ACC ). Co- Fondator al Fundației pentru Protecția Adulților cu Boli Cardiace Congenitale ( PROTCARD )

010918_565

DR. SEBASTIAN ONCIUL

Medic specialist cardiolog, cu certificare europeană nivel 3 în rezonanță magnetică cardiovasculară, competență ecocardiografie transesofagiană

Asistent universitar al UMF Carol Davila, dr. Sebastian Onciul  este specializat în diagnosticul imagistic non-invaziv al bolilor cardiovasculare. A primit bursa Societățatii Europene de Cardiologie pentru a se pregăti timp de un an în Marea Britanie în domeniul Rezonanței Magnetice Cadiovasculare. Este membru al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și co-editor al Ghidului de buzunar pentru Rezonanța Magnetică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie (ESC) /Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară (EACVI).
011718_706

Conf Dr. OANA GHEORGHE-FRONEA

 Medic PRIMAR cardiologie

Medic specialist medicină internă

Doctor în științe medicale și Conferențiar UMF București

Conferențiar disciplina Cardiologie în cadrul UMF „Carol Davila” București.  Supraspecializare în evaluarea riscului cardiovascular global al pacienților hipertensivi. Coordonator al Grupului de lucru „Tineri hipertensinologi” al Societății Române de Hipertensiune. Activitate științifică: participări cu lucrări științifice la numeroase congrese și în publicații de specialitate naționale și internaționale. Membru al al Societăților Române de Cardiologie, Hipertensiune Arterială și Medicină Internă. Tema actuală de cercetare: Sindromul de îmbătrânire vasculară accelerată (EVA – Early Vascular Aging) și evaluarea hemodinamică non-invazivă la pacienții tineri cu sindroame coronariene acute.
img_5319

DR. CRISTINA ȘTEFAN

Medic specialist cardiologie, competență în ecocardiografie transesofagiană și tehnici speciale

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Membru al Societății Române de Cardiologie, al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și al Societății Europene de Cardiologie. Activitate științifică: participări cu lucrări științifice la numeroase congrese și în publicații de specialitate naționale și internaționale.
bogdan-stefan

DR. BOGDAN ȘTEFAN

Medic PRIMAR cardiolog – oferă doar consultații aritmologice

Examen Competenta Europeana dispozitive cardiace implantabile 2008 -Diploma interuniversitara de ritmologie si stimulare cardiaca 2008 – Universitatea Paris V Descartes -Examen Competenta Europeana electrofiziologie 2014 -Fellowship EHRA Electrofiziologie 2013-2014 in Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Israel Proceduri efectuate: -Stimulatoare cardiace -Terapie de resincronizare -Defibrilatoare cardiace -Ablatii cu radiofrecventa standard -Crioablatii -Ablatii cu radiofrecventa asistate 3D.
010918_25

DR. NICOLETA OPRESCU

Doctor în științe medicale

Medic primar cardiolog, doctor în medicină, cu competență de ecocardiografie transtoracică, transesofagiană și tehnici speciale, competență de ecografie vasculară.

Membră a Societății Române de Cardiologie și a Societății Europene de Cardiologie. Membra a Grupului European de Pathofiziologie Coronariană și Microcirculație, a Grupului de Imagistică Cardiovasculară Europeană. Are o experiență bogată de peste 10 ani la Spitalul Clinic de Urgență București. A contribuit la dezvoltarea şi aplicarea unor terapii inovative în bolile cardiovasculare, cum ar fi transplantul autolog de celule stem la pacienţii boală cardiacă ischemică (acută sau cronică). Titlul tezei de doctorat : Noi markeri de prognostic biologici și moleculari în sindroamele coronariene acute.
alexandru_scafa

DR. ALEXANDRU SCAFA

Medic primar cardiologie, competență în ecocardiografie

Doctor în științe medicale, Șef de lucrări UMF București

Dr. Alexandru Scafa este medic primar cardiologie, șef lucrări la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila si doctor în științe medicale. Are o vastă experiență în îngrijirea pacienților cu afecțiuni cardiace în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și SMURD.

anna-4

DR. ANNA-MARIA ANDRONESCU

Medic primar medicină internă, competență în ecografie vasculară

Doctor în științe medicale

Asistent univesitar disciplina semiologie medicală la UMF „Carol Davila” București. Membru al Societăților Române de Medicină Internă și de Cardiologie, al Societăților Europene de Cardiologie  și de Cardiologie de Urgență; Membru al Asociației „Global Reaserch on Acute Conditions Team – GREAT” și al Asociației Europene de Insuficiență Cardiacă.
img_20190731_153843

DR. MONICA DOBROVIE

Medic specialist cardiologie, competență ecocardiografie transesofagiană, specializată în CARDIO-RM

Medic specialist cardiolog cu formare în imagistică non-invazivă multimodală cardiacă. Pe parcursul a patru ani de rezidențiat în Germania a obținut competențele europene (EACVI) de ecografie transtoracică și ecografie transesofagiană intraoperatorie. După încheierea specializării în cardiologie a urmat un an de cercetare în Belgia, unde a absolvit studiile postuniversitare de imagistică avansată ale Universității din Leuven, și s-a specializat în CARDIO-RM, absolvind examenul de certificare CARDIO-RM al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară.

claudia_nnica

DR. CLAUDIA NICA

Medic specialist cardiologie, cu experiență în tratamentul insuficienței cardiace acute în chirurgie cardiacă, anestezie terapie intensivă, bloc operator și expertiză în circulația extracorporeală ca perfuzionist

Competențe: ecocardiografie transesofagiană, tehnici imagistice speciale, ecografie de stres, ecocardiografie transtoracică, ecografie Doppler vascular și ecografie abdominală.

Arii de interes:
– Evaluarea completă a pacienților în vederea stabilirii indicației pentru proceduri intervenționale sau în vederea chirurgiei cardiace;
– Afectarea cardiacă în bolile autoimune;
– Ghidarea ecocardiografică transesofagiană a procedurilor intervenționale structurale (TAVI, Mitraclip, Inchidere percutana de DSA, Endoprotezare AAA).

×

Cum a fost experienta pe site?

Lasati-ne un review pe Facebook

Lasati-ne un testimonial