Departament de Imagistică  CT și IRM

În cadrul Centrului Medical Emerald pot fi efectuate o serie de investigații cu metode avansate de diagnostic prin rezonanță magnetică (IRM/RMN) și prin tomografie computerizată (CT). Investigațiile sunt realizate cu aparate de ultimă generație ce permit efectuarea mai rapidă și mai silențioasă și oferă imagini extrem de clare, existând supraspecializări ale echipei medicale în imagistică cardiacă (Cardio-RM, Cardio-RM de stres și Angio-CT coronarian), imagistică cerebrală avansată, imagistică musculo-scheletală și imagistică pediatrică (RMN +6 ani, fără sedare). Investigațiile sunt realizate în echipă, radiolog-cardiolog/neurolog-tehnician-asistentă, ce asigură o calitate a imaginilor, cu protocol personalizat pentru fiecare pacient și o acuratețe a rezultatelor la cel mai înalt nivel, acestea fiind oferite în timp record.

Aparatul IRM folosit este Simens Sempra 1.5 Tesla, de generație 2018 iar Aparatul GE Revolution EVO este achiziționat în 2021 și permite scanarea rapidă, cu un sistem performant de reducere a dozei de iradiere până la minimul posibil, care permite evaluarea pacienților la intervale scurte de timp (situație necesară în cazul neoplaziilor).

Departamentul IRM realizează întreaga gamă de investigații care pot fi efectuate în ambulatoriu pentru diagnosticul afecțiunilor cardiologice și neurologice, fiind dotat cu un aparat nou, de ultimă generație. Rezonanța magnetică (RM) cardiovasculară este cea mai avansată metodă imagistică de evaluare a funcției inimii. În centrul nostru, investigația este realizată de o echipă format dintr-un medic radiolog cu experiență și un medic cardiolog specializat în RM cardiovascular. Specialiștii noștri efectuează și RM cardiacă de stress, o investigație nouă în Romania, dar foarte utilizată în țările dezvoltate.

Asistentul medical din laboratorul IRM vă va oferi toate informațiile legate de desfășurarea examenului, după care vă va ruga să completați un chestionar și să vă dați acordul pentru efectuarea investigației.

După ce semnați consimțamântul, asistentul vă va îndruma către un vestiar unde veți depune toate obiectele care conțin metal (bijuterii, ochelari, ceas, telefon, monede, agrafe, curea, îmbrăcăminte cu conținut metalic etc.). Acest lucru este necesar deoarece în încăperea aparatului există un câmp magnetic puternic și permanent, iar prezența metalelor în interior este periculoasă, poate provoca accidente și afecta calitatea explorării.

Durata examenului IRM variază între 20 minute și cca. 1,5 ore, în funcție de complexitatea examinarii și de situația dumneavoastra medicală.

În timpul investigației veți percepe un zgomot destul de puternic, dar suportabil, care este normal. Pentru a evita disconfortul produs de zgomot, asistentul vă va propune sa purtați căști de protecție.

În timpul investigației este foarte important să rămâneți nemișcat/ă pe masa aparatului, în poziția în care o să vă așeze asistentul medical. Acesta vă va supraveghea în permanență printr-o camera video și un sistem interfon.

Echipa de medici radiologi:

010918_293

DR. RĂZVAN-ALEXANDRU CAPȘA

Medic primar Radiologie – Imagistică Medicală
Doctor in științe medicale, Director Medical

Dr. Razvan Alexandru Capsa este șef de lucrări la UMF Carol Davila, membru al Comitetului Național al Societății Române de Radiologie și Imagistică medicală (SRIM), membru al Societății Franceze de Radiologie (SFR), membru fondator și în exercițiu al Consiliului Director al Societății de Rezonanță Magnetică în Medicină din România (SRMMR), membru asociat al Societății Române de Cardiologie (SRC).

010918_517

DR. EMI-MARINELA PREDA

Medic primar Radiologie – Imagistică Medicală

Doctor in științe medicale

Dr. Emi Preda este șef de lucrări la UMF Carol Davila, vicepreședinte al Societății Române de Imagistică Musculoscheletală și membru al Societății Române de Radiologie și Imagistică medicală (SRIM), al Societății Române de Imagistică prin Rezonanță Magnetică, al Societății Europene de Radiologie și Imagistică Medicală (ECR), al Societății Europene de Radiologie Musculoskeletală (ESSR), Societății de Radiologie a Americii de Nord (RSNA) și al Societății Franceze de Radiologie (SFR).
010918_565

DR. SEBASTIAN ONCIUL

Medic specialist cardiolog, cu certificare europeană nivel 3 în rezonanță magnetică cardiovasculară, competență ecocardiografie transesofagiană

Asistent universitar al UMF Carol Davila, dr. Sebastian Onciul este specializat în diagnosticul imagistic non-invaziv al bolilor cardiovasculare. A primit bursa Societățatii Europene de Cardiologie pentru a se pregăti timp de un an în Marea Britanie în domeniul Rezonanței Magnetice Cadiovasculare. Este membru al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și co-editor al Ghidului de buzunar pentru Rezonanța Magnetică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie (ESC) /Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară (EACVI).

DR. ALINA ANDRESZ

Medic primar Radiologie – Imagistică Medicală

Dr. Alina Andresz este membră a Societății Române de Imagistică prin Rezonanță Magnetică și a Societății Europene de Radiologie și Imagistică Medicală (ECR). Are peste 10 ani de experiență într-un Spital Clinic Județean de Urgență, cu participare la diverse congrese de imagistică medicală.

159eccb5-484e-4ed3-bd2c-fcf6b2a61b37

DR. RADU NICOLAESCU

Medic specialist Radiologie – Imagistică Medicală

Prezent în echipa de Imagistică RM încă de la începuturile Emerald, dr Radu Nicolaescu este medic specialist radiolog, doctor în științe medicale, având experiență și un interes deosebit în Imagistica Pediatrică și Imagistica RM cardiovasculară îndeosebi a cardiopatiilor congenitale. Este membru al Societății Române de Imagistice Medicale și Grupului de Radio-pediatrie și membru asociat al Societății Române de Cardiologie și al Societății Europene de Cardiologie. La Emerald efectuează întreaga gamă de imagistică RM pentru copii și pentru adulți.

img_20190731_153857

DR. MONICA DOBROVIE

Medic specialist cardiologie, competență ecocardiografie transesofagiană, specializată în CARDIO-RM, medic rezident Radiologie

Medic specialist cardiolog cu formare în imagistică non-invazivă multimodală cardiacă. Pe parcursul a patru ani de rezidențiat în Germania a obținut competențele europene (EACVI) de ecografie transtoracică și ecografie transesofagiană intraoperatorie. După încheierea specializării în cardiologie a urmat un an de cercetare în Belgia, unde a absolvit studiile postuniversitare de imagistică avansată ale Universității din Leuven, și s-a specializat în CARDIO-RM, absolvind examenul de certificare CARDIO-RM al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară.

Costin Minoiu

DR. COSTIN MINOIU

Medic specialist Radiologie – Imagistică Medicală

Absolvent al UMF Carol Davila, dr. Costin Minoiu este specializat în domeniul imagisticii bolilor cardiovasculare ca urmare a numeroaselor stagii de pregatire in strainatate. Este membru al Societății Române de Imagistică prin Rezonanță Magnetică și a Societății Europene de Radiologie și Imagistică Medicală (ECR). Medic corespondent al unor spitale de mare prestigiu din Europa precum: Spitalului Clinic din Barcelona – Spania si Centrul Universitar Romand de Medicină Legală din Lausanne – Elvetia. Specializat în Angio-CT coronarian, la momentul actual activează în cadrul SCUB și Centrul medical Emerald.

ofelia nita resize

DR. OFELIA NIȚĂ

Medic primar Radiologie – Imagistică Medicală

Dr. Ofelia Niță este medic primar Radiologie şi Imagistică medicală cu competenţe în ecografie generală, ecografie Doppler, ecografie musculo-scheletală și tomografie computerizată cu supraspecializare în Angio-CT coronarian în evaluarea pre-procedurală TAVI.

ana-maria-sarbu

DR. ANA-MARIA COSTIN 

Medic specialist Radiologie – Imagistică Medicală

Medic specialist radiolog, având experiență și un interes deosebit în Imagistica oncologică, atât CT cât și IRM. Este membră a Societății Române de Imagistice Medicale și Societății Române de Neuroimagistică. La Emerald efectuează întreaga gamă de imagistică RM și CT pentru adulți.

Arii de interes: neuroradiologie și imagistică musculo-scheletală.

×

Cum a fost experiența pe site?

Lăsați-ne un review pe Facebook

Lăsați-ne un testimonial