Imagistică prin rezonanță magnetică (IRM) 

În centrul nostru se efectuează rezonanță magnetică cardiacă de stres, o investigație nouă în Romania, dar foarte utilizată în celelalte țări europene.

Rezonanța magnetică (RM) cardiovasculară este cea mai avansată metodă imagistică de evaluare a funcției inimii. La Emerald, investigația este realizată de o echipă format dintr-un medic radiolog cu experiență și un medic cardiolog specializat în RM cardiovasculară.

Pe lângă acestea, departamentul IRM realizează întreaga gamă de investigații care pot fi efectuate în ambulatoriu pentru diagnosticul afecțiunilor cardiologice și neurologice, fiind dotat cu un aparat nou, de ultimă generație. Acesta permite efectuarea mai rapidă și mai silențioasă a investigațiilor și oferă imagini extrem de clare.

Departamentul IRM realizează întreaga gamă de investigații care pot fi efectuate în ambulatoriu pentru diagnosticul afecțiunilor cardiologice și neurologice, fiind dotat cu un aparat nou, de ultimă generație. Rezonanța magnetică (RM) cardiovasculară este cea mai avansată metodă imagistică de evaluare a funcției inimii. În centrul nostru, investigația este realizată de o echipă format dintr-un medic radiolog cu experiență și un medic cardiolog specializat în RM cardiovascular. Specialiștii noștri efectuează și RM cardiacă de stress, o investigație nouă în Romania, dar foarte utilizată în țările dezvoltate.

Asistentul medical din laboratorul IRM vă va oferi toate informațiile legate de desfășurarea examenului, după care vă va ruga să completați un chestionar și să vă dați acordul pentru efectuarea investigației.

După ce semnați consimțamântul, asistentul vă va îndruma către un vestiar unde veți depune toate obiectele care conțin metal (bijuterii, ochelari, ceas, telefon, monede, agrafe, curea, îmbrăcăminte cu conținut metalic etc.). Acest lucru este necesar deoarece în încăperea aparatului există un câmp magnetic puternic și permanent, iar prezența metalelor în interior este periculoasă, poate provoca accidente și afecta calitatea explorării.

Durata examenului IRM variază între 20 minute și cca. 1,5 ore, în funcție de complexitatea examinarii și de situația dumneavoastra medicală.

În timpul investigației veți percepe un zgomot destul de puternic, dar suportabil, care este normal. Pentru a evita disconfortul produs de zgomot, asistentul vă va propune sa purtați căști de protecție.

În timpul investigației este foarte important să rămâneți nemișcat/ă pe masa aparatului, în poziția în care o să vă așeze asistentul medical. Acesta vă va supraveghea în permanență printr-o camera video și un sistem interfon.

Echipa de medici radiologi:

010918_293

DR. RĂZVAN-ALEXANDRU CAPȘA

Medic primar radiologie – imagistică medicală

Doctor în științe medicale
Director medical

Dr. Razvan Alexandru Capsa este șef de lucrări la UMF Carol Davila, membru al Comitetului Național al Societății Române de Radiologie și Imagistică medicală (SRIM), membru al Societății Franceze de Radiologie (SFR), membru fondator și în exercițiu al Consiliului Director al Societății de Rezonanță Magnetică în Medicină din România (SRMMR), membru asociat al Societății Române de Cardiologie (SRC).

010918_517

DR. EMI-MARINELA PREDA

Medic Primar Radiologie – Imagistică Medicală

Doctor în științe medicale

Dr. Emi Preda este șef de lucrări la UMF Carol Davila, vicepreședinte al Societății Române de Imagistică Musculoscheletală și membru al Societății Române de Radiologie și Imagistică medicală (SRIM), al Societății Române de Imagistică prin Rezonanță Magnetică, al Societății Europene de Radiologie și Imagistică Medicală (ECR), al Societății Europene de Radiologie Musculoskeletală (ESSR), Societății de  Radiologie a Americii de Nord (RSNA) și al Societății Franceze de Radiologie (SFR).

010918_565

DR. SEBASTIAN ONCIUL

Medic specialist cardiolog, cu certificare europeană nivel 3 în rezonanță magnetică cardiovasculară, competență ecocardiografie transesofagiană

Asistent universitar al UMF Carol Davila, dr. Sebastian Onciul  este specializat în diagnosticul imagistic non-invaziv al bolilor cardiovasculare. A primit bursa Societățatii Europene de Cardiologie pentru a se pregăti timp de un an în Marea Britanie în domeniul Rezonanței Magnetice Cadiovasculare. Este membru al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și co-editor al Ghidului de buzunar pentru Rezonanța Magnetică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie (ESC) /Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară (EACVI).

alte-servicii

DR. BUGEAC CLAUDIA

Medic specialist radiologie – imagistică medicală

alte-servicii

DR. Adrian Dijmărescu

Medic specialist Radiologie – Imagistică Medicală

alte-servicii

DR. RADU NICOLAESCU

Medic specialist radiologie – imagistică medicală