BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Un nou rol în echipa Emerald – navigatorul de pacienți

Pentru a fi și mai aproape de pacienții noștri, având în vedere patologia pluridisciplinară complexă și provocările obținerii unui diagnostic personalizat, prompt și competent, dar și un acces rapid la tratament, Centrul Medical EMERALD lansează un nou rol al colegei noastre Nicoleta Calotă, asistent coordonator – cel de navigator al pacientului EMERALD.

Absolventă recent a unui curs dedicat navigatorilor medicali, cu experiență în medicina de urgență și cu un interes special în patologia oncologică, neurologică și cardiovasculară, colega noastră preia rolul deosebit de important în ghidarea pacienților noștri, atât pe parcursul experienței lor în centrul nostru, cât și după, în monitorizarea acestora și găsirea soluțiilor în centre partenere, ce împărtășesc același nivel de calitate a actului medical ca și noi.

 

Meseria de navigator medical este acea persoană care îi ajută pe bolnavi să își înţeleagă boala, le explică pe înțelesul lor simptomele, eventuale efecte adverse, alternativele din țară și din afară, precum și o asistență oferită membrilor familiei, ca extensie a consultațiilor medicale cu specialiștii. Identificarea unor disponibilități pentru investigații și accesul rapid la anumiți specialiști, precum și întocmirea dosarelor pentru pregătirea consultațiilor la specialist sunt doar câteva dintre atribuțiile unui navigator medical.

 

 

Ce este un program de navigație de pacienți?

Conceptul de navigator de pacienți provine din SUA, unde a fost introdus în 1990, de către profesorul Harold P. Freeman, chirurg de profesie, din dorința de a ajuta pacienții din categoriile defavorizate ale societății să aibă acces la metode de diagnosticare și tratament potrivite.
Programul de navigație constă în preluarea unor pacienți cu leziuni suspecte și ghidarea lor pe perioada întregului proces, de la diagnosticare, până la finalizarea tratamentului oncologic.
Deși un astfel de program se adresează, la bază, pacienților oncologici, el poate fi extins cu succes și pentru alte tipuri de boli cronice precum diabetul, hepatitele, boli hematologice sau boli rare.
Scopul unui astfel de program este de a crește rata de succes în investigarea, diagnosticarea corectă și găsirea tratamentului cel mai potrivit pentru fiecare pacient, prin eliminarea barierelor de tip financiar, de comunicare (cauzată de neîntelegerea termenilor medicali, de diferențe de cultură etc), piedici din sistemul medical (programări ratate, rezultate pierdute etc), de natură psihologică (teama, pierderea încrederii în sine etc), sau de alt tip.***

Serviciile Emerald de navigare sunt gratuite, iar colega noastră vă sta la dispoziție pentru orice caz la adresa nicoleta.calota@emeraldmed.ro și la nr de telefon 0721847988.

Dacă aveți un dosar medical complex, ce include și imagistică medicală, puteți încarca documentele aici, urmând a fi contactați de echipa noastră pentru următorii pași.

***copyright Amazonia Navigators