BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

Caută

Solicită o programare

ClickSănătate.ro – Dispozitiv nou pentru tratarea migrenelor

Te-ai obișnuit ca, atunci când te apucă migrena, să te repezi la dulapul cu medicamente? De acum, poate nu va mai fi nevoie, pentru că în această toamnă s-a lansat și în Europa un dispozitiv pentu tratarea migrenei, a cefaleei de tensiune și a nevralgiei Arnold. Citește tot articolul aici.

Dacă ai între 25 și 55 de ani, înseamnă că te încadrezi în segmentul cel mai predispus la migrene. Alcoolul, anumite alimente (brânzeturi, alimente cu monoglutamat de sodiu, cafea, ciocolată), stresul, foamea, menstruația, somnul insuficient, exercițiile fizice prea intense și schimbările meteorologice sunt factorii care declanșează sau agravează migrenele.

Acest neajuns poate fi combătut cu ajutorul noului dispozitiv Cefaly Dual, creat pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții. “Noua terapie este neinvazivă, neiradiantă și foarte ușor de folosit: dispozitivul se așază pe frunte cu ajutorul unui plasture, iar în timpul folosirii, pacientul își poate desfășura activitățile obișnuite. Aparatul are două setări: tratament în acut (o oră) și tratament preventiv (zilnic, 20 de minute). Folosit în setarea acută, aparatul scapă total de durere o treime dintre pacienți și reduce intensitatea durerii semnificativ pentru 8 din 10 pacienți. Atunci când este folosit în setarea de prevenție, dispozitivul poate reduce tratamentul medicamentos cu 75% și frecvența episoadelor de migrene cu peste 50%.”, explică dr. Bogdan Pană, medic neurolog la Centrul Medical Emerald.

Citește tot articolul aici.