BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Migrena la copii

Migrena poate aparea la orice varsta, inclusiv la bebelusi. Desi nu este la fel de frecventa ca in randul adultilor, migrena la copii poate reprezenta o mare problema atat pentru parinti, cat si pentru cei mici. Aceasta apare la 2.5% dintre copiii cu varsta sub 7 ani si deja pana la varsta de 10 ani prevalenta se dubleaza. Despre cauzele migrenei la cei mici, dar și despre soluțiile de tratament aflați de la dr. Bogdan Pană, medic neurolog la Centrul Medical Emerald.

Dr. Bogdan Pană, medic neurolog, centrul medical Emerald

Migrena cronica (peste 15 zile/luna pentru cel putin 3 luni) este o sursa importanta de absenteism si de performante scolare scazute, aceasta afectand pana la 2% dintre adolescenti (12-17 ani). Pana la pubertate, baietii si fetele sunt afectati in mod egal. Dupa pubertate si in perioada adulta, femeile sunt de 3 ori mai predispuse (18% fata de 6%).

Migrena in cazul copiilor are caracteristici comune cu cea aparuta la adulti. Este o cefalee primara (adica durerea nu este data de o alta boala), cu caracter pulsatil (zvacneste), poate fi asociata cu greata, varsaturi, fonofobie (supara zgomotul), sau fotofobie (supara lumina). In unele cazuri poate fi precedata de aura (de obicei fenomene vizuale ca: luminite sau linii “in zig-zag”) cu durata intre 5 si 60 de minute. La copii, in schimb, durerea netratata poate sa tina mai putin (de la 2 la 72 de ore) și se manifestă prin durere a capului nelocalizată. De obicei, in cazul adultilor, durerea tine intre 4 si 72 de ore si este localizata doar pe o jumatate de cap.

Citește tot articolul aici.