BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Farmacia Ta – Dispozitiv revolutionar pentru tratarea migrenelor

Vesti bune pentru persoanele care sufera de migrene! Exista un dispozitiv medical ce reduce semnificativ intensitatea durerilor de cap, in peste 85% dintre cazuri. Citește tot articolul aici.

Gadgetul poarta numele de Cefaly Dual si a fost lansat de curand si in Romania. Dispozitivul este eficient in tratarea migrenei, a cefaleei de tensiune si a nevralgiei Arnold.

Migrena, prima cauza de dizabilitate la persoanele tinere

Statisticile arata ca 12% din populatia lumii sufera de migrene, femeile fiind mult mai afectate decat barbatii. Surprinzator, mai mult de jumatate dintre persoanele care se confrunta des cu migrene nu sunt niciodata diagnosticate. Specialistii considera ca migrena este a treia boala ca prevalenta si prima cauza de dizabilitate din lume la persoanele sub 50 de ani. Printre factorii care pot declansa sau pot agrava migrenele se numara: alcoolul, anumite alimente (branzeturi, alimente cu monoglutamat de sodiu, cafea, ciocolata), stresul, foamea, oboseala accentuata, menstruatia, folosirea contraceptivelor orale, somnul insuficient, exercitiile fizice prea intense si schimbarile meteorologice.

Citește tot articolul aici.