BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

IRM/RMN pentru pacienții cu stimulator cardiac

]Pacienții cu stimulator cardiac compatibil RM pot efectua orice fel de IRM (RM) în siguranță în cadrul Centrului Medical Emerald, sub supravegherea unei echipe multidisciplinare radiolog-electrofiziolog-cardiolog.

Datorită mai multor teste și a tehnologiilor dezvoltate mai nou – mai puțini compuși feromagnetici si mai bine protejat, stimulatoarele cardiace sunt mai rezistente la încălzire cauzate de RMN și nu mai sunt susceptibile de a fi stimulate în mod necorespunzător. În aceste condiții se pot efectua în siguranță și cu succes scanări RMN la pacienții care au dispozitive de stimulare cardiacă compatibile.

Pentru pacienții cărora li se recomandă efectuarea de RMN, există protocoale speciale pe care medicii le folosesc pentru a minimiza riscurile. Acestea includ setarea stimulatorului cardiac într-un mod sigur înainte de scanare, monitorizarea îndeaproape în timpul procedurii și reprogramarea stimulatorului cardiac după aceea.

Ajustarea parametrilor și controlul periodic de stimulator cardiac

La anumite perioade de timp după implantarea stimulatorului cardiac, în funcție de tipul de dispozitiv și la recomandarea medicului aritmolog, pacientul trebuie să revină la control periodic pentru a se verifica activitatea cardiacă și funcțiile stimulatorului, starea bateriei și pragul de stimulare al inimii pacientului.

Stimulatorul cardiac este un dispozitiv de mici dimensiuni care tratează diferite tipuri de aritmii cardiace. Atunci când ritmul inimii scade sub ritmul normal/stabilit, stimulatorul transmite un curent electric la nivelul mușchiului inimii și reglează contracția inimii.

Ajustarea parametrilor și controlul va fi efectuat de către medic cardiolog cu specializare în aritmologie cardiacă. Se recomanda ca pacientul să se prezinte cu carnetul aparatului (tipul de dispozitiv, poziționare electrozii implantati, medicul ce a implatat dispozitivul,etc) si documentele medicale ce contin informatii relevante despre istoricul medical al pacientului.

Medicul aritmolog se va conecta prin wireless la stimulator, va accesa memoria acestuia și va analiza rata de descarcare a stimulatorului cardiac, va măsura puterea impulsului electric si va inregistra efectele impulsului asupra inimii. În cazul în care va fi nevoie, va reprograma stimulatorul astfel încât să fie adaptat la nevoile particulare ale pacientului.

Fie că aveți o recomandare de RMN cardiac, coloană, prostată, cap sau orice alt segment, echipa Emerald poate să vă evalueze gratuit cazul pentru a vă transmite dacă puteți efectua în siguranță investigația, precum și costurile aferente investigației.

Atenție! Nu toate stimulatoarele cardice sunt compatibile RM, la fel cum nu orice aparat RM cu orice intensitate a câmpului magnetic poate fi potrivit pentru asemenea examinări, așadar vă recomandăm să ne contactați la nr 0726296118 pentru mai multe detalii.