BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

Caută

Solicită o programare

Screening cardiologic gratuit de Ziua Internațională a Hipertensiunii

Centrul Medical Emerald vă invită să marcăm împreună Ziua Internațională a Hipertensiunii, sărbătorită în toată lumea pe 17 mai.

 
Echipa noastră medicală formată din cardiologi, neurologi, diabetologi și medici de medicină internă trag un semnal de alarmă asupra prevalenței crescute a hipertensiunii arteriale în România.

 
În parteneriat cu Fundația ”Viață fără Hipertensiune” și Societatea Europeană de Hipertensiune organizăm atât în Mall Promenada (parter) cât și în Centrul Medical Emerald (Nicolae Caramfil 75), un eveniment de conștientizare a publicului asupra riscurilor și consecințelor acestui « ucigaș tăcut », responsabil de aproape jumătate dintre decesele asociate bolilor cardiovasculare.
 
Invităm pe toată lumea să facă primul pas esențial pentru sănătatea inimii: măsurarea cel puțin anual a tensiunii arteriale.
În mod gratuit, oricine ni se alătură beneficiază de o discuție cu echipa noastră medicală, măsurători de tensiune, pulsoximetrie și EKG, dar și de recomandări de stil de viață sau dietă.
Participanții cu hipertensiune primesc din partea echipei noastre mingi anti-stres medicale și un ghid al pacientului hipertensiv.
 
Potrivit studiului epidemiologic SEPHAR III, în România exista aproximativ 7,4 milioane de persoane (45% dintre adulți) care suferă de hipertensiune arterială. Dintre aceștia se estimează că doar 59% urmează un tratament!
 
Hipertensiunea arterială este responsabilă, prin complicațiile sale, pentru 45% din totalul deceselor cauzate de boli cardiovasculare și 51% dintre decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale, care împreună sunt cele mai mari cauze ale morbidității și mortalității la nivel mondial.
 
Reducerea valorilor tensiunii arteriale salvează vieți!
 
Vă așteptăm atât la Centrul Medical Emerald, cât și în mall-ul Promenada pentru a marca împreună cu celelalte state europene Ziua Internațională a Hipertensiunii. Invită-ți prietenii, părinții, bunicii sau colegii la eveniment, aici.