BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Ziua Mondială a Creierului

În fiecare an, pe 22 iulie, Federația Mondială a Neurologiei (WFN) celebrează Ziua Mondială a Creierului, #WorldBrainDay. Aproximativ 120 de organizații din întreaga lume participă la această inițiativă de creștere a conștientizării sănătății creierului. Centrul Medical Emerald se alătură în acest an eforturilor de promovare a evenimentului, participând alături de echipa noastră de neurologi la marcarea temei anului 2019: MIGRENA.

Pentru a sărbători această zi, Federația Europeană a Asociațiilor Neurologice (EFNA) găzduiește evenimente în 4 capitale ale Uniunii Europene (UE), inclusiv în București, împreună cu APANRomania. Scopul acestor evenimente este de a auzi ceea ce contează cel mai mult pentru pacienții cu afecțiuni neurologice legat de sănătatea lor și obiectivele de viitor – #BrainLifeGoals – și de a discuta despre modul în care acest lucru poate fi mai bine integrat în politica și procesul decizional atât la nivel național, cât și la nivel UE.

Evenimentul se adresează reprezentanților oficiali ai asociațiilor de pacienți din domeniul neurologiei din România. Vor fi împărtășite experiențe ale pacienților, se va discuta despre advocacy și activități de sensibilizare care au scopul de a aborda provocările prezentate, precum și despre cum noul electorat al Parlamentului European ne poate ajuta.

Evenimentul va continua cu o conferință de presă adresată jurnaliștilor, accentul campaniei #WorldBrainDay2019 fiind pus pe MIGRENĂ și cum afectează această afecțiune viața a milioane de oameni, zi de zi. Neurologi de prestigiu vor fi prezenți, partenerii evenimentului fiind Neuroaxis, MedLife, Centrul Medical Emerald, sub egida Asociației Române de Headache.

Echipa Emerald va fi reprezentată la eveniment de medicii neurologi dr. Andra Iosif și dr. Bogdan Pană, ambii medicii având un interes științific major în cefalee și patologiile asociate. Tot la Emerald, a fost adusă pentru prima oară în România terapia inovativă HEAD’s UP, prin dispozitivul Cefaly Dual,  un tratament neinvaziv prin stimulare electrică transcutanată împotriva migrenelor, un succes deja pentru zeci de pacienți din România, care au calitatea vieții îmbunătățită datorită acestui dispozitiv.

Mai multe despre terapia HEAD’s UP, aici.

De Ziua Mondială a Creierului, în 2019 tema centrală MIGRENA, Centrul Medical Emerald reiterează misiunea sa de a plasa pacientul în centrul atenției, cu o abordare multidisciplinară și cu tratamente și terapii inovative, în așa fel încât, cu ajutorul echipei noastre de neurologi, să oferim cel mai înalt standard al unui serviciu medical neurologic din România.

Vă invităm să urmăriți pagina evenimentului pentru a afla detalii și înregistrări, aici.[:]