BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Bursele dr. Dimitrie Capșa – ediția a II-a

BURSELE ”DR. DIMITRIE CAPȘA” – ediția a II-a (aprilie 2022 – martie 2023)

UPDATE Aprilie 2022

Avem desemnați câștigătorii celei de a II a  ediție a Burselor ”Dr. Dimitrie Capșa”!

Îi felicităm pe toți cei care au aplicat, atât finaliști cât și câștigători, pentru toată activitatea desfășurată în cadrul proiectelor extracuriculare. De asemenea, le mulțumim membrilor juriului pentru dedicarea și atenția avută în selectarea câștigătorilor.

Câștigătorii sunt:

Studenți la medicină: Florin Anghel, Diana Cosmina Neculau, Adrian Gabriel Neculai

Inginerie medicala: Maria Eliza Pușcașu

Rezident cardiologie: Dr. Nicoleta Fotea

Pentru celelalte categorii, juriul a decis să nu numească niciun câștigător.

Câștigătorii vor fi contactați pâna la sfârșitul lunii aprilie, pentru a semna contractele de bursă. Detalii și întrebări pe adresa bursele_dr_dimitrie_capsa@sofmedica.com.

 

______________________________________________________________________________________

Anunțam cu bucurie lansarea  ediției a II-a a burselor “Dr. Dimitrie Capșa”, pentru perioada aprilie 2022 – martie 2023, cu mai multe oportunități pentru studenți și medicii rezidenți, încurajând pasiunea pentru dezvoltarea profesională a studenților și medicilor rezidenți de excepție.

Organizator: SofMedica Group prin Centrul Medical Emerald (deținător al marcii IHS)

Prin contribuția sa neprețuită în domeniul nefrologiei, dr. Dimitrie Capșa poate fi considerat fondatorul dializei moderne din țara noastră. Pentru SofMedica Group a fost întotdeauna o sursă de inspirație și de asemenea omul fără de care nu ar fi apărut International Healthcare Systems – Centre Medicale de Nefrologie si Dializa(IHS), predecesorul Centrului Medical Emerald. Sub îndrumarea nobilă și atentă a dumnealui, compania a devenit în 2015 cea mai mare rețea independentă de centre de nefrologie și dializă din Europa, oferind tratamente la cele mai înalte standarde pentru mii de pacienți din România și nu numai. Din dorința de a-i păstra vie memoria doctorului Dimitrie Capșa și pentru a continua contribuția în domeniul medicinei în România, SofMedica Group, prin Centrul Medical Emerald, continua acordarea celor 5 burse anuale de studiu  pentru

 • 3 (trei) burse pentru studenți în anul 5 sau 6 la Facultatea de Medicină – de stat din orice oraș
 • 1 (unu) bursă pentru un medic rezident nefrologie, înscris la orice facultate de medicină acreditată în România, în an terminal
 • 1 (unu) bursă pentru un student la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universității Politehnica București, în orice an de studiu.

Plus alte 4 noi burse oferite incepand cu anul 2022:

 • 1 (unu) bursă pentru medic rezident cardiologie , an terminal, înscris la orice facultate de medicină acreditată în România
 • 1 (unu) bursă pentru medic rezident neurologie , an terminal, înscris la orice facultate de medicină acreditată în România
 • 1 (unu) bursă pentru medic rezident oncologie , an  terminal, înscris la orice facultate de medicină acreditată în România
 • 1 (unu) bursă pentru medic rezident chirurgie generală , an terminal, înscris la orice facultate de medicină acreditată în România.

Programul propune susținerea tinerilor profesioniști în domeniul sănătății, pentru a continua direcția începută de dr. Dimitrie Capșa, ce și-a dedicat întreaga sa carieră pentru dezvoltarea profesională a tinerelor generații, prin acordarea unui număr de 9 burse private în valoare de 800 ron/lună de studiu academic timp de 1 an (perioada aprilie 2022- martie 2023).

Alte oportunități pentru beneficiarul bursei:

 • Participarea la toate evenimentele organizate de programul Bursa ”Dr. Dimitrie Capșa”.
 • Acces la programele de educație și formare continuă dezvoltate de SofMedica Academy
 • Acces la programele de internship organizate de SofMedica Group

Etapele concursului:

 • Perioada de inscriere depunere a aplicațiilor: 15 februarie – 6 martie 2022 16 martie 2022
 • Interviu online: 10-12 martie 2022  21-24 martie 2022
 • Anunțarea rezultatelor:   16 28 martie 2022

Documente necesare pentru aplicare (limba română):

 • CV
 • Ultima foaie matricolă
 • Scrisoare de recomandare de la un profesor universitar
 • Scrisoare de motivație.

Criterii de eligibilitate

 • Beneficiarul studiază la Universitatea de Medicină și Farmacie  sau Inginerie Medicală din cadrul Universității Politehnica București, în ciclul licență (student anul 5-6 de studiu academic)
 • Beneficiarul ce candidează pentru bursa oferită unui rezident poate fi înscris la orice Facultate de Medicină acreditată în România, în ultimul an al rezidențiatului.
 • Beneficiarul ce candidează pentru bursa oferită unui rezident cardiologie, neurologie, oncologie și chirurgie generală poate fi înscris la orice Facultate de Medicină acreditată în România, în an terminal la momentul depunerii aplicației
 • Activități academice (media generală a anului precedent minim 9 din 10, sau o medie echivalentă în raport cu sistemul de notare utilizat de instituția de învățământ superior în care este încadrat candidatul), implicare în activități de cercetare, participare la activităţi extracurriculare deosebite (publicații de specialitate, voluntariat, implicare în organizaţii studenţeşti, proiecte non-guvernamentale etc).
 • Nu pot aplica la selectie beneficiarii de alte burse private sau beneficiarii acestei burse în edițiile precedente.
 • Beneficiarii au domiciliul stabil în România;
 • Beneficiarii sunt vorbitori de limbă română;

Comisia de selecție:

 1. Razvan Capșa – Presedinte comisie
 2. Dr. Maria Dorobanțu – Director științific
 3. Dr. Bogdan Pană – membru
 4. Dr. Oana Ioniță – membru
 5. Bogdan Baciu – membru
 6. Tatiana Iordache – secretar

Vor fi apreciate aplicațiile ce conțin și idei legate de Impactul inovației tehnologiei în medicină în ultimii ani,  în Romania.

Doar candidații care vor fi selectați pentru etapa următoare de selecție și cei câștigători vor fi anunțați prin e-mail.

Puteți descoperi aici poveștile câștogătorilor ediției I.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail: bursele_dr_dimitrie_capsa@sofmedica.com