BUCUREȘTI

Str. Nicolae Caramfil, nr.75, sector 1, București

IAȘI

Str. Iancu Bacalu nr. 23 , în incinta Palas Campus

TIMIȘOARA

*in curand

Caută

Solicită o programare

Nevralgia Arnold – ce este și cum poate fi tratată?

Nevralgia occipitală cervicogenică, cunoscută și sub numele de Nevralgia Arnold, este o iritație sau o inflamație a nervului occipital.

Durerea este localizată la ceafă și este una ascuțită, manifestându-se ca o arsură sau ca un șoc electric, mutându-se dinspre ceafă spre vârful capului, pe ambele părți, însă cu intensitate mai mare pe o parte. De obicei, durerea începe dinspre coloana cervicală și este cauzată de artroză sau de leziuni  apărute în urmă unor acțiuni mecanice.

Nevralgia occipitală nu este la fel de comună ca migrena sau cefaleea de tensiune, însă este adesea confundată cu acestea.

Nevralgia occipitală poate fi un simptom însoțitor al unor afectiuni mai grave ca: tumori ale coloanei cervicale, gută, diabet, osteoartrită sau spasm cronic al musculaturii cervicale, de aceea, un diagnostic corect poate fi pus doar de medicul neurolog.

Tratament

Planul de tratament stabilit de medicul neurolog poate porni de la câteva remedii “pentru acasă”, în cazul nevralgiilor occipitale ușoare: tehnici de relaxare, yoga sau comprese calde/reci la nivelul gâtului. Dacă durerea nu răspunde la aceste tentative de remedii “pentru acasă”, există și varianta terapiilor complementare: kinetoterapie, acupunctură, masaj sau stimulare electrică trans-cutanată.

Medicația

Medicul neurolog poate recomanda simultan cu remediile “pentru acasă” sau cu terapiile complementare. Sunt de indicație primară: antiinflamatoarele nesteroidiene, antidepresivele, anticonvulsivantele sau relaxantele musculare.

Medicul va stabili care dintre aceste medicamente vă este cel mai potrivit. Totuși mulți dintre pacienți se plâng de ineficiența medicației.

 

Terapia HEAD’s UP prin Cefaly Dual și Nevralgia Arnold

Cefaly dual, dispozitivul inovativ care a ajuns deja la zeci de pacienți care suferă de migrene din România și utilizat deja de peste 200.000 de persoane în lume, poate fi folosit și pentru Nevralgia Arnold. Folosind un kit special (format dintr-un gel pentru conductivitate crescută și un electrod special), dispozitivul folosit pentru tratarea migrenelor poate acționa și asupra nervului occipital (nervul Arnold).

 Cum funcționează?

  • Dispozitivul  a fost lansat în Europa în septembrie 2018, pentru prevenția și tratarea în acut a migrenei. Este de asemenea eficient în tratarea cefaleei de tensiune și a nevralgiei Arnold.
  • Este aprobat FDA (SUA) și în Comunitatea Europeană.
  • Acesta folosește stimularea electrică transcutană a celei mai importante ramuri a nervului Arnold.
  • Este ușor de utilizat: dispozitivul se poziționează pe frunte cu ajutorul unei benzi elastice cu gel, iar în timpul folosirii pacientul își poate desfășura activitățile obișnuite.
  • Dispozitivul are două setări: tratament în acut (o oră)  și tratament preventiv (zilnic, 20 de minute).

Beneficii

Dacă pentru migrene, pacienții pot reduce cu până la 85% apariția migrenelor, în cazul Nevralgiei Arnold, rezultatele clinice spun că peste 50% dintre pacienții care au folosit Cefaly Dual cu kit Arnold, au experimentat îmbunătățirea semnificativă a stilului de viață, cu reducerea atacurilor dureroase.

Cum se utilizează terapia HEAD’s UP pentru nevralgia Arnold?
Detalii despre folosirea kitului în videoul de mai jos:

Mai multe informații despre terapia HEAD’s UP și beneficiile acesteia împotriva migrenelor, aici

Mai multe informații despre tarifele pentru terapia HEAD’s UP pentru Nevralgia Arnold, aici.